Nye indlæg

Primal Fear – Rulebreaker

Skrevet af Puk Schou Eriksen
04-01-2016
Primal Fear, er et tysk veletableret metalband, anerkendt på verdensplan, med sin begyndelse helt tilbage i 1997. Med 10 studio album, 2 live album og et 'Best of' fra bedste skuffe, kan de nu tilføje nummer 11 studio album, til rækken af deres succes.

Bassist og vokalist, Mat Sinner udtaler, at Primal Fear har lært rigtig meget fra deres seneste album "Delivering The Black" og den følgende verdens tour, samt at de har forsøgt at fylde denne know-how og en positiv energi, ind i deres nye album Rulebreaker. Og lad os da starte med at nævne, at det er lykkedes. Der er spækket med elementer fra helt klassisk Primal Fear lyd, over melodiske tangenter, til store musikalske arrangementer. Fra første tone af Rulebreaker' albummet, lægges der op til musikalsk afhængighed – man vil bare gerne have mere!

Ralf Scheepers krystalklare vokal, lokker os i fordærv, når han rammer skyerne og samtidig spørger; 'Do you wanna die – the end is near', på nummeret "The End Is Near". Eneste umiddelbare svar til det spørgsmål er; 'NEJ! (for satan), lad os høre hvad I mere har.'

Titelnummeret "Rulebreaker" er metal lige efter den sorte bog og derfor, lyrisk og filosofisk set finurlig,da der er knap så mange rebelske regelbrud, at sætte fingeren på, lige her. "In Metal We Trust" er allerede inden udgivelsen, en klassiker – mest fordi nummeret lyder som den del af genren vi elsker så højt og har gjort det, siden metal genrens begyndelse.

Undervejs på albummet, bliver vi inviteret med på eventyr – "We Walk Without Fear" er 10:45 minutters fabelagtige toner, der opfordrer os til, at lukke øjnene og drømme. Og man kan uden at blinke, snildt begynde at fantasere om, at blive placeret i en tung, dybrød plys stol på et kongeligt teater, klar til at modtage den åbenbaring af fortælling i lyd og vokal, som Primal Fear har pakket ind, i metalfarvet glanspapir. Det gør næsten ondt, når hele dette eventyrlige arrangement er forbi.

Hvis der er 2 minutter på albummet, hvor der tilnærmelsesvis kan drøftes en tilstand af kedsomhed, så lad os lægge den debat ind, imens vi lytter til "The Devil In Me" – måske er djævlen bare faldet lidt i søvn? I hvert fald, så får man en fornemmelse hele vejen igennem nummeret, at det hele går lidt for trægt og langsomt, og alle mand bløder af ærgrelse over tempoet... og alligevel kommer der aldrig til, at ske mere end det.

Han bliver dog vækket igen, ham Djævlen, og alt i alt er Rulebreaker et album med så stærke toner fra genren, at det er en fryd for hele registret af lyd­følsomme kropsdele. Der afsluttes med "Raving Mad" – og det er lige hvad vi bliver, når den sidste tone fra Primal Fear ebber ud og forsvinder, og det dernæst går op for os, at nu er det slut....for denne gang.

Primal Fear består af: Ralf Scheepers (vokal) Mat Sinner (bas & vokal), Alex Beyrodt (guitar), Magnus Karlsson (guitar & keyboard), Tom Naumann (guitar) og Francesco Jovino (trommer - og Hihat, der får prygl hele vejen igennem – fordi det fortjenes!). 'Rulebreaker' skal have 5 ud af 6, fordi albummet næsten er fuldkomment.
 
Rulebreaker udkommer 22. januar via Frontiers Records.
 
  (5 ud af 6)
 
Besøg Primal Fear på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com