Mere / Calles Rock Minder

Calles Rock Minder

I 2021 vil Calle tage jer med en tur ned af Memory Lane og dele nogle af sine rockminder med jer.
_____________________________________________________
 
 
 
Årstal: 1988
Sted: Allerød, Danmark
Hvad: Første møde med hård rock og heavy

Man kan blive introduceret til ny musik på mange måder. Og så kan man blive introduceret til en helt ny musikgenre på mange måder. Min introduktion til hård rock og heavy startede med et kassettebånd.

Da jeg var 12-13 år gammel lyttede jeg ikke så meget til musik, men det jeg lyttede til var bl.a. Bruce Springsteen, Bryan Adams og min mors gamle Kim Larsen kassettebånd. Men det ændrede sig en dag da jeg var 13 år gammel, hvor jeg fandt et kassettebånd på en cykelsti, da jeg var på vej hjem for at besøge en kammerat. På det bånd stod der Scorpions. Jeg anede ikke hvem eller hvad Scorpions var, men jeg var nysgerrig og satte båndet i afspilleren da jeg kom hjem. Jeg kan huske, at den første sang jeg hørte var "Rock You Like A Hurricane" (det var åbenbart der båndet var blevet stoppet) og jeg blev nærmest blæst bagover. Det bånd blev spillet mange gange og jeg synes bedre og bedre om det. Det viste sig at være Scorpions live albummet "World Wide Live", som de havde udsendt i 1985.

Siden den dag er min interesse for hård rock og heavy kun blevet større og større. Jeg begyndte at lytte til andre bands som Guns 'n' Roses, Mötley Crüe, Bon Jovi og derefter Iron Maiden og Metallica, bare for at nævne nogle bands. De fleste bands lærte jeg at kende via diverse musikblade og Mtv's fede program Headbangers Ball. Programmet blev dog sendt meget sent, så jeg optog det altid på min VHS og så det så dagen efter, når jeg kom hjem fra skole. Da jeg blev lidt ældre så jeg det mens det blev vist.

"World Wide Live" blev samtidig min første CD, sammen med Skid Rows debut album. Jeg fik de to CD'er i fødselsdagsgave af min mor, sammen med et lille stereoanlæg, der også havde pladespiller på toppen. Jeg kan huske, at pladen stak ud af siderne, når man afspillede dem.

Her til sidst skal det lige nævnes, at jeg stadigvæk lytter til Bruce Springsteen og Bryan Adams og for den sags skyld også Kim Larsen. Og jeg lytter også til andet end hård rock og heavy og kan bl.a. rigtig godt lide blues og mange andre genre. Jeg holder mig dog fra rap, hip-hop og techno.
 ______________________________________________________________________
 
 
 
Årstal: 5. juni 2008
Sted: Sweden Rock, Sölvesborg, Sverige
Hvad: Møde med Michael Poulsen fra Volbeat
 
Siden jeg rigtig begyndte at lytte til rockmusik, har jeg altid synes det var interessant at møde musikere og snakke om deres musik. Og hvis jeg lige kunne få et billede sammen med dem, så var det også godt. Men jeg har altid lige "følt" situationen an, før jeg spurgte om et billede.
 
Efter jeg startede Calles Rock Corner tilbage i 2007, har jeg været så heldig at blive inviteret med til forskellige arrangementer, som f.eks. besøg i studiet, messer, koncerter og endagsture med et band, som skulle spille koncert et sted i Danmark. Men andre gange har jeg mødt en musiker helt tilfældigt. Og et af de møder skal dette minde handle om.
 
I 2008 var jeg på min første Sweden Rock Festival. En festival jeg rigtig gerne ville besøge, da de har MANGE bands, som spiller musik indenfor en genre jeg holder meget af. Dette år var nogle af hovednavnene Def Leppard, Poison, Judas Priest, Whitesnake og Disturbed. Men langt nede på plakaten stod også danske Volbeat. De havde på det her tidspunkt udgivet to albums og var til dels slået igennem i Danmark og flere steder i udlandet var der også opmærksomhed om bandet.
 
Volbeat skulle spille torsdag den 5. juni om eftermiddagen på en af de mindre scener. Trods det tidlige tidspunkt var der rigtig mange mennesker samlet foran scenen - sikkert flere end festivalen havde regnet med. Og Volbeat gav et brag af en koncert, hvor de spillede numre fra deres to albums "The Strength/The Sound/The Songs" og "Rock The Rebel/Metal The Devil", samt et par numre fra det kommende album "Guitar Gangsters & Cadillac Blood". Et album der først udkom senere på året og som blev bandets helt store gennembrud. (Du kan se setlisten fra koncerten længere nede).
 
Senere på dagen så jeg koncert med Disturbed. Og så opdager jeg, at Michael Poulsen fra Volbeat står lige ved siden af mig med en øl i hånden. Jeg beslutter mig for at gå hen og skåle og fortælle ham, at jeg syntes deres koncert tidligere på dagen havde været super fed og at jeg synes deres albums var rigtig gode. Han er flink og helt nede på jorden og virker ikke irriteret over, at jeg kommer hen og snakker med ham. Og han stiller glædeligt op til ovenstående billede. Det var en kort samtale, men fedt lige at hilse på ham.
 
Som de fleste nok ved, så er det kun gået en vej for Volbeat efterfølgende. Og den vej er opad. De har solgt millioner af albums og turneret i Europa og USA og spillet på store stadions og festivaler mange steder. I 2017 udsolgte bandet 47.000 billetter til Parken og var dermed det første danske band der headlinede derinde. Det var ikke sket siden Shu-bi-dua var hovednavn i den gamle Idrætspark i 1978. Og som nævnt tidligere, så stod Volbeat med små bogstaver på Sweden Rock plakaten i 2008. I år står de helt øverst og er hovednavn sammen med bl.a Guns 'n' Roses og In Flames.
 
 
 
_____________________________________________________
 
 
 
Årstal: 19. august 1991
Sted: Forum , København
Hvad: Guns 'N' Roses koncert
 
Min første "rigtige" rock koncert var med Guns 'N' Roses i Forum i København, da de spillede der den 19. august 1991. Jeg var 16 år gammel og gik stadigvæk i folkeskole og var afsted med et par klassekammerater. Jeg havde glædet mig helt vildt til at se dem live. Både fordi deres debut album "Appetite For Destruction" er en super fedt album, men også fordi jeg havde set nogle liveoptagelser med dem på tv.
 
Desværre fik jeg ikke set bandet med deres oprindelig besætning, da trommeslager Steven Adler allerede var blevet smidt ud af bandet på det her tidspunkt. Men heldigvis nåede jeg at opleve Izzy Stadlin, inden han selv forlod bandet. Han spillede sin sidste koncert med Guns 'N' Roses ca. 14 dage efter på Wembley i London.
 
De spillede selvfølgelig alle de fede sange fra "Appetite For Destruction", men også flere sange fra de to "Use Your Illusion" plader, som først udkom en måned efter koncerten. Jeg havde dog hørt et par af de nye sange inden koncerten. Bl.a. "You Could Be Mine" og "Civil War", fordi de var udsendt på en single. Men også "Knockin On Heavens Door" og "November Rain". Dem havde jeg hørt på en skitur til Norge, hvor to af ski guiderne var rock fans og havde sangene i nogle bootleg versioner. Se hele setlisten herunder. 
 
 
Et stort plus ved koncerten var også, at de havde taget Skid Row med som opvarmning. Og dem var jeg lige så vild med på det tidspunkt. Jeg synes deres debut album var super fedt og de spillede en del sange fra det album. Men også sange fra deres andet album "Slave To The Grind", som lige var udkommet inden koncerten. Se hele setlisten herunder. 
 
 
Så min første rock koncert var en super fed oplevelse.
callerock@gmail.com