Mere / Rock Reports / Min dag med Sorte Fugle

Min dag med Sorte Fugle

Turen går til Vordingborg - 21/10-2017 

 
Bandet:

En kort beskrivelse af Sorte Fugle: Bandet startede som et duo-projekt bestående af Flemming Walther-Andersen og Dennis Bengtson, som begge kommer fra Falster. De mødtes en sommeraften i 2015 over en flaske rødvin på en gård på Falster. Begge havde været i Tyskland ”på flugt” fra deres virkelighed på Falster, men de er nu vendt tilbage til udgangspunktet. Langsomt gik det op for dem at de delte den samme skæbne og udlængsel og at de som erfarne musikere og sangskrivere kunne bruge deres oplevelser til at skabe noget stort. Inden aftenen var omme, havde de nemlig skrevet sangen “Nyt Liv”, om at genfinde sit ståsted i livet. Nogenlunde sådan startede den danske folk rock gruppen Sorte Fugle. Siden hen har bandet udgivet to albums ”Sorte Fugle” i 2016 og Sorte Fugle II i 2017. Samtidig er bandet blevet mere fasttømret og ind er kommet trommeslager Rune Rene Hansen, som også har mixet de to albums i hans Rumble Room Studie. Udover de tre nævnte, så er også bassisten Rasmus Juul Nissen og synth/keyboard-spilleren Anders Haahr med når der skal spilles live.
 
Sorte Fugle - Tegner/kunstner: Katja Lorenzen
 
Pladerne:

Jeg anmeldte debut albummet tilbage i august 2016 og selvom min smag hovedsagligt ligger i den hårdere rock, så synes jeg det var et ret fedt album. Musikken sagde mig noget og teksterne var gode. Da jeg så skulle anmelde to'eren kom jeg i kontakt med Rune, som ville sende mig albummet på vinyl. Det viste sig at vi ikke boede så langt fra hinanden, så han smed pladen af hos mig en dag. Pladen blev igen positivt anmeldt, men jeg kunne også godt tænke mig at se bandet live. Og da jeg så de spillede på Stars i Vordingborg lørdag den 21. oktober skrev jeg til Rune og hørte om han havde plads til en ekstra i bilen derned. En aftale kom i hus og jeg fik nu muligheden for at møde resten af bandet og samtidig se dem live.
 
Læs anmeldelserne af begge plader via disse link.
"Sorte Fugle" (link) & "Sorte Fugle II" (link) 

Turen til Vordingborg og mødet med bandet:


Rune samlede mig op på Gørløse St. kl 14:18 og turen gik afsted mod Vordingborg. Jeg havde taget en cola med til Rune, da han jo skulle køre, og en øl til mig selv. På trods af at vi kun havde mødt hinanden én gang tidligere, så gik samtalen godt. Vi snakkede om musik, familie, job og en masse andet og inden vi så os om, så holdt vi ude foran Stars. Kort tid efter ankom Flemming og Dennis i ”rockstjerne-stil” med solbriller på, selvom det var overskyet. De sidste to mand ankom fem minutter efter. Vi fik hurtigt slæbt gearet ind i salen og de venlige medarbejdere på Stars gik i gang med at sætte alt til og gøre klar til lydprøven. Imens gik vi udenfor og drak en øl og snakkede lidt. I min snak med Flemming kom vi også ind på hans solo plader, som han tilfældigvis havde liggende i bilen. Så jeg kom hjem med to ekstra vinyler, som jeg dog ikke har haft tid til at lytte til endnu.
 
 
Stars i Vordingborg
 
Lydprøven:

Nu var det tid til at lave lydprøve. Stars havde fået helt nyt lydanlæg kort tid forinden, så de kunne levere en rigtig flot lyd. Først skulle trommerne tunes ind, så bassen og herefter guitar og vokal. Da det var klaret skulle bandet lave lydprøve sammen og det gik rigtig godt. Der var nogle småjusteringer, men de var yderst tilfredse med lyden. Lydmanden lavede en optagelse direkte fra lydpulten sammen med en x-y optager (fik jeg fortalt at den hed). De aftalte at han skulle optage hele koncerten, så måske der en dag kommer en live EP eller noget andet fra bandet. Under lydprøven ankom aftenens opvarmning, som var den unge singer/songwriter Nanna Boding. Jeg kendte hende ikke i forvejen, men hun virkede vældig sød.
 
Lydprøven

Maden:

Efter endt lydprøve drak vi en øl mere i det super lækre backstagelokale, som var placeret på førstesalen og havde en lille balkon ud til salen. Normalt har Stars vist nok nogle ”rock-food” kokke ansat, men denne gang var der bestilt bord på den nærliggende restaurant Babette. Og jeg var så heldig at få lov til at komme med selvom der til at starte med kun var bestilt bord til 6 personer. Men den klarede aftenens arrangør på Stars med et telefon opkald. Vi ankom til Babette kl 19 og blev mødt af stedets ejer, som bød os hjertelig velkommen og fortalte os hvad dagens ret stod på. Vi fik kogt torsk med en lækker kartoffel pure og en sprød kålsalat med perleløg samt noget lækkert brød. Dertil fik vi en smagfuld hvidvin, som passede perfekt til maden. Det var et rigtig ”fornemt” spiseted og et par stykker af os følte os en anelse underdressed. De havde en super god service og maden var fantastisk.


Nanna's optræden:

Tilbage på Stars fik jeg endnu en øl i backstagelokalet mens bandet satte sig sammen for at lave aftenens sætliste (se billedet i bunden af "artiklen"). Herefter gik jeg ned i salen for at opleve Nanna. Hun stod på scenen med sin akustiske guitar og sine egen kompositioner. Det var nogle gode sange og hun har en rigtig flot stemme. Bagefter fortalte hun mig, at hun snart skal indspille sin første EP. Den vil jeg glæde mig til at høre.
 
Fuglene går på scenen:

Herefter var det Sorte Fugles tur til at gå på scenen og give deres koncert. De havde valgt sange fra begge albums. Heriblandt flere af mine favoritter som f.eks. ”Jeres Drømme”, ”Mærker Ingenting”, ”Langsom”, ”Alting Er” og ”Disse Tomme Ord”. Sidst nævnte var kun med Flemming og Dennis på scenen. Det blev til en koncert på godt og vel en time og femten minutter og bandet gjorde det virkelig godt. Sangene blev fremført til UG+ og de kom godt udover scenekanten. Publikum var med fra start til slut (også dem der ikke var familie og venner). Jeg snakkede bl.a. med to folk, som ikke havde hørt bandet tidligere og faktisk ikke kendte dem. Begge var meget positivt overrasket over koncerten. Det samme var jeg. De Sorte Fugle fløj højt denne oktober aften i Vordingborg.
 
Bandet giver den gas på scenen
 
Hjemturen:

Da koncerten var veloverstået blev alt gearet pakket sammen og slæbt tilbage i bilerne. Der blev sagt farvel og på gensyn og jeg takkede for en super hyggelig eftermiddag og aften i bandets selskab. De fem gutter i bandet er alle sammen nogle super flinke fyre og jeg følte mig på intet tidspunkt som en irritation eller på nogen måde en belastning. Jeg håber bandet havde samme følelse. På køreturen tilbage mod Nordsjælland fik vi selskab af Dennis' bror, som skulle til København. Han blev sat af på Vanløse Metrostation og vi forsatte turen mod Hillerød. Jeg var hjemme ca. kl 1.
 
Afslutning:

Det var en super fed dag i godt selskab og jeg blev en rigtig fed koncertoplevelse rigere. Stor tak til Sorte Fugle for at have mig på slæb og for godt selskab. Det var hygge, fis og ballade og gode minder. Der skal også lyde en tak til både Stars og Babette for yderst god service.
 
Bandet laver aftenens setliste
 
Følg bandet på Facebook via dette link.
 
Alle foto: Jesper Callesen
Sorte Fugle billedet: Katja Lorenzen
callerock@gmail.com