Mere / Rock Reports / I studiet med Forcentury

I studiet med Forcentury

Lidt mere prog, marching-feet og The Beatles

Skrevet af Calle: 19-04-2012 


Foto: Calle - The Rock 29. januar 2011

Torsdag den 12. april var jeg et smut forbi Medley Studiet på Vesterbrogade i København, hvor det danske metal band Forcentury er i gang med at få deres kommende album mixet. Jeg var blevet inviteret af bandets ene guitarist Marc Masters. Udover ham var også bandets anden guitarist JaCK tilstede, samt Søren Andersen som står for at mixing og mastering af Forcenturys kommende album. 

Lad mig starte med en kort præsentation af bandet. De blev dannet i 2007 og har tidligere udgivet et album (deres debut) med titlen ”Vanguard”. Udover Marc og JaCK består bandet af bassisten Iver, sangeren Johnn Thunder og trommeslageren Jonas. 


Marc og JaCK
Foto: Calle

Jeg blev budt pænt velkommen af Marc, som selvfølgelig var iført en Calles Rock Corner t-shirt :O) Da jeg kommer ind i studiet er de godt i gang med at mixe sangen ”Outcast” og der bliver finjusteret på både vokalen, guitaren og nogle ”marching-feet” sound effekter, som er blevet lagt på sangen. Mit første indtryk er, at det lyder rigtig fedt!! 

Marc fortæller mig, at vokalen og trommerne er indspillet hos Pede i Earplug studiet og resten (guitar, bas, keys og samples) er indspillet i bandets hjemmestudie. Jeg spørger lidt ind til hvornår de regner med at det nye album skal udkomme, men det vides endnu ikke, da de først lige skal finde det rette pladeselskab. Men de fortæller mig at det forhåbentlig bliver henover sommeren eller i starten af efteråret. Albumtitlen ligger heller ikke klar endnu. 

Udover ”Outcast” får jeg også en smagsprøve på et af de andre nye numre. Det er sangen ”Seal Of The Sinner”, som muligvis skal være første singlen og første musikvideo fra det kommende album. På denne sang medvirker også Thomas AG fra Saturnus, hvor han growler sammen med Marc. Der vil indfinde sig flere gæsteoptrædener på albummet, men disse navne må du vente med indtil albummet udkommer, eller til bandet evt. selv offentliggør det på et senere tidspunkt. 

Marc og JaCK er rigtig godt forberedte og de har lavet udskrifter med rettelser og kommentarer til de enkelte sange. Især JaCK har mange indvendinger og Søren kommer også med flere gode forslag til ændringer og finjusteringer. Han synes musikken lyder fedt og han synes det er super fedt at mixe. Han spørger mig hvad jeg synes og jeg kan kun sige, at det lyder godt – so far. 

Jeg spørger lidt mere ind til sangskrivningsprocessen i forhold til albummet og jeg får at vide, at bandet havde skrevet femten sange, men nu har skåret det ned til ti sange. Der vil altså være ti sange på det nye album, som vil få en varighed på ca. 70 minutter. Så der er nogle lange sange imellem. Samtidig fortæller de mig, at det kommende album vil være lidt mere prog end forgængeren ”Vanguard”. 

Nu holder Søren en lille pause og jeg bliver tilbudt en kold øl, hvilket man jo ikke siger nej tak til :O) I pausen bevæger snakken lidt rundt i musikverden og vi kommer bl.a. ind på Beatles. Søren siger, at uden The Beatles ville musikken ikke være hvor den er i dag. Marc er ved at ”brække” sig bare ved at høre navnet The Beatles, men det er mest fordi hans musiklære i folkeskolen tvang ham til at spille mindst 80 The Beatles sange. Så det har hængt ham langt ud af halsen lige siden. 

Efter et par timer med fed musik i højtalerne og en hyggelig snak, er det tid for mig til at forlade Medley. Jeg går derfra med en god følelse og jeg tror helt sikkert Forcentury’s kommende album vil blive rigtig fedt. De sange jeg fik lov at lytte til havde i hvert fald gode kvaliteter. Og så kan jeg godt lide de temposkift og den variation, som bandet har skrevet ind i deres melodier. Jeg ser med glæde frem til udgivelsen!! 

Forcentury spiller opvarmning for Royal Hunt på Lions & Barrels den 3. maj. Her vil de også spille de to nævnte sange, samt en tredje ny sang med titlen ”The Reductionist” (som du kan høre en demo version af ved at klikke på logoet herunder). 


Klik på logoet for at lytte til Forcentury


Klik på billedet for at besøge Forcentury's Facebook side

callerock@gmail.com