Mere / Rock Reports / I Studiet med Mike Tramp

I studiet med Mike Tramp 

Second Act 

Skrevet af Calle : 30-07-2010 

Det er torsdag den 29. juli og vejret er jævnt kedeligt. Jeg skal i Medley Studiet for at besøge Mike Tramp og Søren Andersen, som er godt i gang med at indspille den nye Mike Tramp & The Rock ’n’ Roll Circuz plade. Udover de to herrer, så består bandet af Claus Langeskov (bas), Morten Hellborn (trommer) og Emily Garriock (sang og keyboard).

Mike Tramp & The Rock ’n’ Roll Circuz har spillet en del shows på danske festivaler, byfester og andet henover sommeren (bl.a. opvarmning for KISS i Aalborg). Men i pauserne mellem de planlagte shows har Mike og bandet valgt at indspille deres anden CD. Hvis ikke du allerede kender Mike’s historie, så kan du læse hans biografi på hans hjemmeside her. 

Da jeg ankommer til studiet sidder Mike og snakker med Jesse, som skal lave coveret til den kommende cd. Det var også ham der lavede coveret til den forrige CD ”Mike Tramp & The Rock ’n’ Roll Circuz”. Mike fortæller om sine ideer og lægger igen og igen vægt på, at det skal være så neutralt som muligt og meget gerne hen i de sort/grå/hvide nyancer. Han fortæller yderligere, at det er planen at cd’en skal hedde ”Second Act” og at man måske kan bruge et 2-tal (for second) som en del af coveret (lidt i samme stil som Saw-filmene’s dvd covers). Jesse og Mike snakker frem og tilbage og bliver enige om at Jesse skal lave et forslag til coveret. Da Jesse har forladt studiet falder snakken på den kommende cd, hvor Mike fortæller mig om planen for udgivelsen. Han har skrevet 12 sange og han regner med at 10 af sangene skal med på pladen. Derudover skal det ene nummer bruges som bonus track på en evt. udgivelse i Europa og et nummer som bonus track på den japanske udgivelse. Han fortæller ydermere at alle grundspor er indspillet og at der nu kun mangler at blive indsunget/indspiller vokal og guitar soloer. Kort tid før jeg ankom til studiet har Mike indsunget vokalen til en sang der hedder ”Hymn To Ronnie”, som er en hyldest til Ronnie James Dio (hvilket sangtitlen jo også antyder).

Lidt efter kommer Søren (guitar/producer) og Henning (bandets tour manager) ud fra selve studiet, hvor Søren netop har mixet den omtalte Dio hyldest. Men inden vi går ind for at høre sangen, skal Søren og Mike lige have en leverpostejsmad, som bliver spist mens snakken går på rocken fra 70’erne og start 80’erne. I samtalen indgår navne som Van Halen, AC/DC, KISS, Sweet, Slade m.fl., som alle er en stor inspiration for de tilstedeværende musikere. Dog er Søren (og jeg) kommet lidt senere ind på de nævnte bands, da vi er et par år yngre end Mike og Henning. 

Efter frokosten går vi ind i studiet, hvor ”Hymn To Ronnie” bliver sat på. Mike viser mig teksten, som består af fire ”store” vers, hvori mange af Dio’s klassike sangtitler indgår. Selve sangen er en lang sang, som varer ikke mindre end 9 minutter. Flere andre kunstnere har lavet en hyldest til Dio, men jeg må sige at den her er en af de bedste jeg har hørt. Herefter får jeg yderligere lov til at høre to sange mere ”Gotta Get Away” og ”Alrigt By Me”, som begge er rigtig gode rock sange. Som jeg hører dem virker de mere ”hårde” og rockede end sangene på den forrige CD. Mike fortæller mig senere, at grunden måske ligger i, at de er mere sammenspillet som band end på den første CD. De ved alle i hvilken retning musikken skal gå, altså at alle er indforstået med hvordan Mike Tramp skal lyde nu og hvor han er i sin karriere. 


Nu er det tid til at Mike skal indsynge endnu en sang og dette får jeg lov at overvære. Sangen han skal i gang med hedder ”Don’t Let Them Put It On You” og det er endnu en fed ”rocker” og en mulig åbner på CD’en. Mike går ind i ”boksen” hvor han giver den fuld gas og jeg er meget imponeret over hvor godt han synger og hvor højt han kommer op. Selv Søren smiler og laver håndtegn. Efter et par indspilninger mener Søren, at han helt bestemt har nok at arbejde med, når han skal i gang med at mixe sangen. Mike og jeg forlader igen lokalet, så Søren kan arbejde med sangen. Vi går ud i køkkenet hvor snakken falder på hans tid i White Lion og Freak Of Nature, hvilket er spændende for en gammel fan af begge bands. Vi snakker lidt om hvad Vito, James og Greg har lavet siden tiden i White Lion og Mike fortæller at han stadigvæk har kontakt med James, som siden sin tid i White Lion bl.a. har spillet i Megadeth, Pride And Glory, Black Label Society og David Lee Roth’s Band. Mike signerer også nogle medbragte postkort og Cd-covers, som skal bruges til en konkurrence på hans hjemmeside. Da CD’en kun er udkommet i Danmark, skal konkurrencen kun være for fans uden for Danmark, så de også har mulighed for at få fingrer i den. 

 

Søren - guitarist og prodcuer

Det er ved at være tid for mig til at drage hjem, men lige inden jeg skal ud af døren kommer Søren ud fra studiet og spørger om vi vil høre den sang som Mike har indsunget en halv times tid før. Så inden jeg forlader studiet hører vi ”Don’t Let Them Put It On You” med vokal og det virker som en rigtig god sang. Jeg vil give Søren og Mike ret i, at denne sang godt kunne bruges som åbningsnummer. 

Mit besøg er slut og jeg begiver mig hjem ad med en stor forventning i maven. Jeg tror virkelig at ”Second Act” kommer til at sparke røv!!! Det bliver fedt at se/høre det færdige resultat med cover artwork og alle 10 sange sat sammen på den rette måde. Long Live Rock ’n’ Roll.

Klik på banneret for at besøge den officielle hjemmeside.

Klik på banneret for at besøge den officielle MySpace side.

callerock@gmail.com