Nye indlæg

Vain - Enough Rope

Skrevet af Jakob Trolle
05-04-2012
Jeg har altid lidt forbehold overfor opløste 80er koryfæer, der beslutter, at det nu er tid til at indtage musikscenen på ny. I mine øjne kræver det satme et godt produkt, før en gendannelse er berettiget, og et godt produkt er satme, hvad man får på Vain’s Enough Rope.

Stilen er lagt fra start til slut, og hele pladen er et glædeligt gensyn med 80’ernes hard/glam rock scene. Pladen byder på en række velskrevne sange spækket med hooks, der typisk leveres af forsanger Davy Vain, der med sin lettere nasale vokal giver pladen et catchy og melodiøst flow hele vejen igennem.

Pladen starter stærkt med den omkvædstærke "Greener" og den energifyldte "Trible X", og formår at holde både tempo og kvalitet på pladens første del. Desværre følger Vain ikke op på pladen sidste seks skæringer, hvor kun "Solid Gold" minder en om pladens kvaliteter.

Man kommer ikke uden om, at pladen sagtens kunne klare en ekstra omgang skæren ind til benet. Med en spille tid på næsten en time, kunne Vain sagtens have kasseret de ”svage” skæringer og fået en endnu federe plade. Dette understreges absolut af numrene "Greener" og "Vain", hvor bandet simpelthen bruger det samme riff i to forskellige sange!

Produktion er holdt autentisk, hvilket fungerer til UG. Alle instrumenterne står klart frem, uden at lugte af moderne, overproduceret lyd, og selvom det også gør det klart, at Davy Vain ikke altid rammer sine toner helt rent, gør produktion, sammen med bandet, at man uden problem drømmer sig tilbage til de glamrockende 80’ere.

Og det er lige præcist hvad Enough Rope er. Et uforpligtende, og absolut velfungerende, tilbageblik på en genre, der for længst er dømt færdig af musikindustrien. Det er langt mere autentisk en Steel Panther’s ”gør grin med en genre, der i forvejen gør grin med sig selv” metal, og Enough Rope kan absolut anbefales.

Enough Rope er ude via Jackie Rainbow Records.
 
(4½ud af 6)
 
 

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com