Nye indlæg

Shotgun Revolution – The Legacy Of Childhood Dreams

Skrevet af Calle
15-04-2012

Det er ”kun” halvandet år siden Shotgun Revolution udgav deres debut album ”Join The Revolution”, så man må sige de er ret produktive. Derfor var jeg meget spændt på om de nye sange kunne holde samme standard som på debuten. Det korte svar er: Ja det kan de!!! Bandet er stadigvæk det samme, hvilket vil sige Martin Frank (guitar), Ditlev Ulriksen (sang), Henrik Berger (guitar), Kasper Lund (trommer) og Michael V. Carlsen (bas). Stilen er også den samme og det betyder en god omgang klassisk hård rock med fede soloer, sublim vokal og fængende melodier. 

The Legacy Of Childhood Dreams består af elleve sange, men har ”kun” varighed på knap 39 minutter. Personligt kunne jeg godt have brugt et album med længere varighed, isør når man tænker på at forgængeren har en varighed på over ti minutter mere. Nå men det er jo musikken der tæller og her kan man kun glædes. Det er ægte rock og bandet udviser stor spilleglæde. Albummet oser af energi og sangene bæres frem af det solide guitar spil, Ditlev’s fantastiske rock stemme og Lund og Carlsen’s velfungerende sammenspil. Der er en rigtig god variation i sangene og man får både de hårde rocksange og de skønne power ballader. Personligt synes jeg de hårde sange er blevet mere rå end på debut albummet. Lyt f.eks. til numrerne ”Backstabber”, No Good Bastard” og åbningsnummeret ”Hustled And Played”. På debutalbummet havde bandet skrevet to super ballader i form af ”Hopefully” og ”Flipside”. På det nye album har de ligeledes skrevet et par power ballader med titlerne ”Run Daddy Run” og titelnummeret ”The Legacy Of Childhood Dreams”. Udover de nævnte sange, som jeg finder rigtig gode, så synes jeg også godt om første singlen ”Just Getting High”, ”Driving Without Brakes” og den nye version af ”Give Me More” (findes også i en lidt anden version på bandet selvbetitlede EP fra 2009). Nu er det jo lige før jeg har nævnt alle elleve sange, men det er fordi der ikke er noget fyldstof på The Legacy Of Childhood Dreams og alle sangene finder sig godt tilrette i mine øregange. 

Albummet er mixet af Flemming Rasmussen, som også var med indover det første album og så er det blevet mastereret i det legendariske Sterling Sound i New York. Lyden er i top på dette album (som det også var tilfældet på forgængeren) og bandet spiller solidt. Man kan tydeligt høre på Martin’s guitarspil, at han har fundet lidt inspiration i Slash’s guitarlyd, som bl.a. kan høres i outtroen på ”Blessed By My Child”. 

Shotgun Revolution er efter min mening placeret i toppen af den danske rockelite og jeg kan varmt anbefale enhver rockfan at erhverve sig The Legacy Of Childhood Dreams. Køn albummet og gå ud og oplev bandet live. De er netop startet på deres DK tour som løber hele vejen gennem april og maj måned (se datoerne på deres facebook side her). 

The Legacy Of Childhood Dreams udkommer den 16. April via Target Records.

      (5 ud af 6) 

Lyt til Shotgun Revolution: http://www.facebook.com/shotgunrevolution


Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

    1 

    Skriv en kommentar

    callerock@gmail.com