Nye indlæg

Bangalore Choir – Metaphor

Skrevet af Calle
23-04-2012

Bangalore Chor er et amerikansk/tysk band, som blev dannet i 1991, da sanger David Reece flyttede tilbage til USA efter sin tid som sanger i Accept. Her dannede han bandet sammen med bl.a. Curtis Mitchell (guitar) og Danny Greenberg (bas), som begge er med i bandet som det ser ud anno 2012. Derudover består bandet af Andy Susemihl (guitar) (tidligere U.D.O) og Mike Johnson (trommer). Bandet nåede kun at udgive et album ”On Target” tilbage i 1992 og her medvirkede bl.a. Jon Bon Jovi og Aldo Nova til sangskrivningen. Trods god opbakning fra pladeselskabet Giant Records fik bandet aldrig den store succes, da grungen for alvor slog igennem samme år. I 2010 udgav bandet deres andet album ”Cadence” via AOR Heaven og nu er de tilbage med deres tredje album Metaphor (ligeledes udgivet via AOR Heaven). 

Før nævnte ”Cadence” fik en super anmeldelse her på siden af undertegnet, så kan Metaphor leve op til mine forventninger. Ja det kan det helt bestemt!!!! Stilen er stadigvæk melodisk hard rock og sangene er rigtig godt skruet sammen. De sange der falder bedst i min smag er ”Catch An Angel Falling”, ”Fools Gold”, ”All The Damage Done” og titelnummeret ”Metaphor”. Faktisk er der ikke et dårligt nummer på dette album. Det er efter min mening tæt på at være fuldendt. Jeg mangler bare den helt store powerballade, som ”Hold On To You” fra ”On Target” albummet. Havde den været der, så tror jeg sku dette album havde fået seks dødningehoveder fra mig. Men den vil helt sikkert indfinde sig på min personlige top 10 af albums udgivet i 2012. 

Bandet spiller rigtig godt og Mr. Reece har efter min mening en af de bedste rock stemmer i nyere tid og han er efter min mening en overset sanger. Han holder standarden fra forrige album og giver albummet et professionelt og gennemført præg. Albummet er indspillet flere steder i både USA og Tyskland, men det sidste præg kommer fra Andy’s hånd. Han står som den endelige producer og samtidig har han også stået for mixing og mastering af albummet. Lydmæssigt fjler Metaphor bestemt heller ikke noget. 

Som du kloge læser nok allerede har opdaget, så er jeg yderst tilfreds med dette album og jeg kan derfor kun varmt anbefale enhver rock fan med hang til kvalitets rock om at erhverve sig en af årets skiver (selv om vi kun er i april måned). Gode velskrevede sange med flotte melodier og en super vokalpræstation. 

Metaphor udkommer den 27. April via AOR Heaven 

      (5½ ud af 6)  
 
 

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com