Nye indlæg

U.D.O. - Celebrator (Rare Tracks)

Skrevet af Peter Letting
12-06-2012

Det føles som om jeg har lyttet til Accept altid, og eftersom deres første album udkom i 1979, og jeg startede med ”heavy” lige i starten af ’80’erne, så er det nok ikke helt ved siden af. Jeg husker, og hører stadig numre som ”Ball’s to the Wall”, ”Metal Heart” og ”Fast as a shark”, og når de holder her 30 år efter de var nye, så må de jo kunne et eller andet. 

Har man sagt Accept, siger man samtidig Udo Dirkschneider, som efter min mening har en af de mest destinkte stemmer i heavy rock’en gennem tiden, og derfor var det da også med en vis ”forventningens glæde”, at jeg satte hans 25 numre lange dobbelt album i cd spileren. 

Nu er Udo’s stemme som sagt temmelig let genkendelig, men den er jo samtidig definitionen på den perfekte skæve, skærebrænder stemme til heavy metal, og derfor er den også svær at blive træt af. 

Albummet rummer en del for mig ukendte numre, men samtidig en del gengangere. Jeg synes det er ret underholdende at han eksempelvis laver et nummer sammen med Finske Lordi. Til gengæld synes jeg det sidste nummer ”Born to be Wild” kører en smule af sporet, men det er da en anderledes version af et kendt nummer. 

Den gode gamle ”Ball’s to the Wall” i en piano version er på en måde helt syret. Man finder sig selv synge med på et nummer, som lyder helt forkert (læs: Ikke som det plejer), bare fordi man har sunget teksten 1000 gange, men der mangler ligesom de sædvanlige ”ball’s” i nummeret. 

Jeg er ikke helt begejstret for Udo’s evner indenfor ”ballade” genren. Jeg synes hans stemme passer bedre til de rigtige heavy numre, hvor han skruer den velkendte ”sound” på. Desværre er der 4-5 stille numre, som jeg mener, falder lidt igennem. Ud af de 25 numre er der 4-5 stykker som virkelig rykker. Resten af albummet er god gedigen heavy rock, med tunge rødder tilbage i Accept 

Jeg giver det 4½ ud af 6, ligeså meget fordi jeg trak lidt på smilebåndet over gode gamle Udo, som stadig gør det godt.

Celebrator (Rare Tracks) er ude via AFM-Records

     (4½ ud af 6)  
 

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com