Nye indlæg

Circus Maximus - Nine

Skrevet af Peter Letting
11-07-2012
Norske Circus Maximus har udgivet deres nye album NineJeg må sige at jeg er imponeret over deres musikalitet. Som stor fan af den progressive rock scene, er det virkelig en fornøjelse at lytte til dette, deres 3. studie album.
 
Gruppen består af: Michael Eriksen – Vocals, Lasse Finbråten – Keyboards, Mats Haugen – Guitars, Truls Haugen – Drums, Glen Cato Møllen - Bass
 
Der er virkelig lagt i ovnen til et monster af et album her. Efter en kort intro er første nummer på mere end 10 minutter ”Architect Of Fortune”, og allerede her demonstreres bandets formåen.
 
Igennem resten af albummet kan jeg godt tage mig selv i at tænke, at de godt lige må skrue lidt op for intensiteten, men det varer kun få øjeblikke, så kommer der helt automatisk et skift i musikken, og på den måde når det aldrig at blive ensformigt. Herligt!!
 
Det er så velspillet, og specielt de lidt tungere passager er fremragende, og man kan kun se frem til resten af numrene. Jeg synes til tider at deres sound og harmonier, leder tankerne hen på Dream Theater, som er et af mine absolutte yndlings bands.
 
Vokalen, leveret af Michael Eriksen falder i min smag. Jeg synes han lægger en god og stemningsfyldt klang til et super velspillet album.
 
Nummer 5 ”Reach Within” ligger lidt udenfor den progressive genre, og lyder til tider som Carpark North nummeret ”Save Me From Myself”. Men det bliver det jo ikke nødvendigvis dårligere af.
 
Jeg kan godt forstå at de er blevet eftertragtede gæster på diverse progressive festivaler rundt omkring i verden. Jeg kan kun anbefale at lægge øre til de 5 nordmænd

Nine er ude Frontiers Records

     (4½ ud af 6)   

Lyt til Circus Maximus: http://www.myspace.com/officialcm

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com