Nye indlæg

Enemynside – Whatever Comes

Skrevet af Calle
14-10-2012

Enemynside er et metalband fra Rom, Italien, som blev dannet i 1999. Bandet består af Francesco Cremisini (sang/bas), Matteo Bellezza (guitar), Francesco De Honestis (guitar) og Danilo Menna (trommer). Bandet indspillede to demo EP’er tilbage i 1999 og 2001 og har siden udgivet to fuld længde albums på små indie selskaber. Nu er bandet så ude med deres tredje album Whatever Comes via danske Mighty Music/Target Distribution. 
 
Jeg har ikke selv hørt bandets to første albums, men ifølge presseskrivelsen har bandet bevæget sig i en mere ”nutidig” sound på dette album. Og det må man sige de har ramt meget godt. De formår at blande elementer fra diverse metal-genre, som for musikken til at lyde både hård, men samtidig også meget melodiøst. Jeg vil betegne stilen som groovy-melodic-thrash-metal tilført lidt keyboards, som giver lydbilledet en smule elektronisk præg. Men mest af alt er musikken meget aggressiv og der er fuld power på både guitar og trommer og bassen er tilpas tung. 
 
Mine favorit sange på albummet er åbningsnummeret ”Pitch Black”, det mere down-tempo nummer ”Misleaded”, det hårde ”No One Of A Kind”, afslutningsnummeret ”Withering” samt ”Too Many Times”. Sidst nævnte har Richie Kotzen med som gæste guitarist. Han har bl.a. været med i hair-metal bandet Poison og Mr. Big samt sit eget band Forty Deuce. Derudover har han selv udgivet flere solo albums. 
 
Whatever Comes er velspillet og velproduceret og de fire musikere kan deres kram. Melodierne er velskrevet og sangene er tilpas varieret og man kan godt se de har flere år i bagagen. Samtidig er der en rød tråd gennem hele albummet, som giver det et fuldendt udtryk. Producer på albummet er Christian Ice (Temple Of Noise). 
 
Som sagt kendte jeg ikke til Enemynside før jeg modtog dette album, men jeg må sige jeg er positivt overrasket. Albummet vil helt sikkert blive spillet flere gange frem i tiden og jeg kan godt anbefale at man tjekker bandet ud. 
 
Whatever Comes udkom 10. September via Mighty Music/Target Distribution.

     (4½ ud af 6)   


Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com