Nye indlæg

Dead Smiling Pirates – Harvest On A Hype

Skrevet af Calle
14-12-2012

Dead Smiling Pirates er en dansk trio, der blev dannet i 2006. Bandet består af Kim Burmeister (sang/guitar), Erik Aaberg (trommer) og Rasmus Christensen (bas/sang), som er nyeste mand ombord. På trods af at Harvest On A Hype er bandets andet album, så er Dead Smiling Pirates et nyt bekendtskab for mig. Og selvom dette album udkom i starten af 2012, så skal de have et par ord med på vejen fra undertegnet. 

Jeg vil betegne bandets stil som alternativ pop-punk/rock og bandets 11 sange spænder vidt og jeg synes der er god adspredelse på albummet. Der er blevet plads til de mere ”hårde” rock sange, som eksempelvis åbningsnummeret ”Dandruff Killer Punch”, henover de mere punkede sange, som f.eks. ”Concrte Getto”, til en mere alternativ stil med en smule reggae/ska rytmer, som f.eks. mellemstykket i ”Autopilot Guide”. Albummet starter ud med fuld kraft og power i de tre første sange ”Dandruff Killer Punch”, ”Harvest On A Hype” og mit favorit nummer på albummet ”By The End Of”. Sidst nævnte har en god portion Foo Fighters over sig, især på guitararbejdet og omkvædet. Herefter sættes tempoet lidt ned i ”What You’ve Done”, som ligeledes er en god sang. De næste tre sange mister efter min mening gnisten lidt, selvom der er godt ”knald” på sangen ”December”. Herefter er resten af sangene i den bedre ende og de følger godt i trop med albummets første tre sange. Især førnævnte ”Autopilot Guide” og ”Blunder And Polish” falder godt i min smag. Overordnet set er Harvest On A Hype et rigtig godt album med gode sange, hvor de velskrævede melodier er i fokus. 

Musikken på albummet er yderst velspillet og Kim’s stemme fungere rigtig godt til bandets stil. Hans stemme minder til tider som en blanding af Kurt Cobain og Wes Scantlin fra Puddle Of Mudd. 

Harvest On A Hype er indspillet i Bad Coffee Studio og det er produceret af Mattis Jacobsen sammen med bandet selv. Jeg synes albummet er virkelig godt produceret og der er en god ligevægt mellem instrumenterne og Kim’s stemme. Det hele ligger rigtig godt i forhold til hinanden og der er et overordnet flot lydbillede. Virkelig velproduceret!!! 

Efter at have hørt dette album en del gange nu, så tror jeg lige jeg skal have fat i hr. Burmeister, som sendte mig dette album, og høre ham hvordan jeg kan få fingre i debut albummet ”Dead Smiling Pirates”. 

Dead Smiling Pirates er helt sikkert et dansk band med international klasse!!!

Harvest On A Hype er ude via Warner Music Denmark.

     (4½ ud af 6)    

Lyt til Dead Smiling Pirates: http://www.reverbnation.com/deadsmilingpirates


Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com