Nye indlæg

Hell’s Island – Black Painted Circle (EP)

Skrevet af Calle
08-01-2013

Hell’s Island er et alternativt metal band fra Brecsia, Italien. Bandet blev dannet i 2002 og består af Roberto Negrini (sang/guitar), Michele Grizzi (guitar), Michele Tonoli (trommer) og Tania Vetere (bas). Black Painted Circle er bandets anden EP. Den første EP ”II” udkom i 2009.   

Jeg kendte ikke til Hell’s Island’s eksistens før jeg fik en mail fra bandets trommeslager. Han skrev og spurgte om jeg havde lyst til at anmelde deres EP, selvom den udkom i maj 2012. Og jeg er altid frisk på at lytte på ny musik fra bands jeg ikke kender i forvejen. Nogen gange bliver man positivt overrasket, andre gange tænker man – hvad har de gang i, burde det overhovedet være udgivet. Hell’s Island høre til bands i den første gruppe og jeg synes godt om Black Painted Circle. Bandet har ikke opfundet noget nyt, men de gør det efter min mening rigtig godt.  

De første to sange ”G.O.D. (Guilty Of Dying)” og ”Black Painted Circle” på EP’en er begge nye sange, mens de to sidste sange ”Opaque Solo” og ”Down Again” er remixede versioner af sange fra deres første EP ”II”. De sange jeg synes bedst om er titelnummeret og afslutningsnummeret ”Down Again”. Alle fire sange har fået et mere progressivt præg end sangene på ”II”. Alt i alt er det fire gode sange og fans af progressiv-alternativ metal kan sagtens give bandet et lyt (via linket nedenfor).  

Black Painted Circle er indspillet i Phoenix Studios i Castelmella, Italien med Emilio Rossi bag knapperne. Det er mixet af Simone Mularoni i Domination Studio i Firenze, Italien. Bandet står selv som producer på EP’en. Mit helhedsindtryk af de fire sange er overvejende god og lyden i top. Sangene er godt opbygget og der er en god variation idenfor hver enkelt sang, med gode temposkift og solide musikalske egenskaber. Hell’s Island kan måske være et band man bør holde øje med. Men på den anden side, så er to EP’er på 10 år ikke meget, så de skal nok ”fange” de rette øre, hvis de vil have et fuld længde album på gaden.  

Tjek dem ud!!  

Black Painted Circle udkom 18. maj 2012 

     (4 ud af 6)  

Lyt til Hell's Island: http://hellsisland.bandcamp.com/album/black-painted-circle


Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com