Nye indlæg

Lick – Mount Rock

Skrevet af Calle
16-01-2013

Lick er fem unge gutter fra Holland, som for et par år siden sad sammen i Groen-brødrernes hus og lyttede til lp’er med alle deres store rock helte og derfor besluttede sig for at starte deres eget band. De fik hurtigt indspillet en EP som gav dem flere spillejobs i både Holland, Tyskland og Belgien. Herefter besluttede de sig for at indspille et album, som blev til Mount Rock. Bandet består af brødrene Nolle Groen (sang/guitar) og Beinte Groen (trommer) samt Richell Overink (guitar), Max Augustijin (guitar) og Stijn Hovens (bas).  

Bandet spiller klassisk hard rock med inspirationen hentet fra 80’erne og de nævner selv bands som Guns ’n’ Roses, Aerosmith, AC/DC, Y&T, Whitesnake, UFO og Keel som deres inspirationskilder. Med de navne har man jo noget at leve op til!!!  

Albummet består af 9 sange, hvoraf to af dem er ”live” sange. Så lad mig starte med de syv studieindspilninger. Første skæring er titelnummeret og første singlen ”Mount Rock”. Et rigtig godt nummer, hvor bandet allerede fra start viser hvad de kan og jeg er især imponeret over Nolle’s stemme. Resten af sangene forsætter i samme gode stil og især ”Rock Dog”, ”White Lion” og ”Rock City” træder efter min mening frem. Guitarerne fungere godt henover hele albummet og der er flere gode soloer, hvor især guitarsoloen i ”Rock City” sprudler. De to ”live” sange ”Bad As Luck” og ”Turn Off The Light” er begge helt udmærkede sange. De er dog ikke indspillet “live” foran et publikum, men derimod i et studie, så lyden er stort set på højde med resten af sangene, dog med en lidt mere ”rå” feeling.   

Alt i alt synes jeg det er et rigtig godt album Lick har fået skruet sammen og jeg er rimelig imponeret over disse unge fyre. De har selv optaget, produceret og mixet alle sangene og så er de blevet masteret af Elio Debets (studie sangene) og Pier-Durk Hogeterp (live sangene). Derudover er Elio co-producer på de to live sange.   

Er du til nogle af de førnævnte bands, så tror jeg også du vil synes godt om Lick og deres album Mount Rock. På flere af sangene vil jeg betegne dem som AC/DC light og dermed ikke sagt at de er dårlige, men deres lyd er mere ”pæn” og Nolle’s stemme er ikke hæs, men derimod mere ”poleret” og powerfuld. Jeg synes han er rigtig god sanger og hans ”range” nærmer sig flere steder Miljenko Matijevic (Steelheart). Jeg synes de lever godt op til deres inspirationskilder, men dog uden at være på helt samme niveau som dem, endnu!! Men en varm anbefaling skal der helt sikkert lyde herfra. I skrivende stund kan albummet downloades gratis via nedenstående link.  

Mount Rock udkom 10. november 2012   

     (4½ ud af 6)    

Lyt til Lick: http://lick.bandcamp.com

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com