Nye indlæg

Aeon Zen - Enigma

Skrevet af Peter Letting
31-01-2013

Aeon Zen udkommer med nyt album Enigma, som er deres tredje, den 22 januar 2013. Aeon Zen er et progressivt metal band fra UK, som har deres inspiration og tydelige referencer til bl.a. Dream Theater, Opeth og Periphery.  

Jeg har altid været imponeret og fascineret over progressive rock musikere. Der er så mange tempo og rytmeskift, så mange små finesser og så mange skjulte detaljer at jeg må bøje mig i støvet når de kan lire det ene nummer af efter det andet, og stadig huske samtlige detaljer. Det er sq imponerende.   

Jeg synes at Aeon Zen vokser på mig, jo mere jeg hører dem. Der dukker hele tiden nye detaljer op. Jeg oplever med dette album, det samme som jeg ofte oplever med progressiv rock, at jeg forsvinder i musikken. Jeg tænker kortvarigt over en bestemt passage i nummeret, som jeg måske ikke lige er helt pjattet med, men pludselig skifter nummeret totalt karakter og jeg bliver igen revet med og synes at det er mega fedt.  

Aeon Zen består af følgende band medlemmer: Rich Hinks (guitar, bas og sang), Andi Kravljaca (sang), Matt Shepherd (guitar), Shaz (keyboards) og Steve Burton (trommer). Udover det har de på albummet en del gæsteoptræden, bl.a. på vokal siden. Apropos vokalerne på skiven, så spænder det fra den ene ydelighed til den anden. Der er både den rene sang og growl, hvilket jeg finder meget tiltalende. Jeg synes growl passer fint til nogen numre, mens de bands som ikke leverer andet end growl som vokal præstation, ikke rigtig kan fange min opmærksomhed.   

Mit yndlingsnummer på skiven må være ”Divinity”, men der er ikke noget dårligt på albummet, og man keder sig bestemt ikke. Det er konstant spændende hele vejen igennem, og jeg kan kun anbefale at lægge øre til de dygtige drenge…

Enigma udkom 22. januar via Nightmare Records.

     (5 ud af 6)  

Lyt til Aeon Zen: https://www.facebook.com/aeonzen/app_256012207815369


Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com