Nye indlæg

Pretty Maids – Motherland

Skrevet af Peter Letting
07-02-2013

Danske Pretty Maids udgiver nyt album Motherland 22. marts 2013 på Frontiers Records. Dette er deres 14. studie album og det må da siges at være lidt af en bedrift. 

Jeg er jo nærmest vokset op sammen med Pretty Maids, eller i hvert fald deres musik, og derfor var jeg da også ret spændt på at høre hvad de har præsteret denne gang. Pretty Maids består af: Ronnie Atkins (vokal), Ken Hammer (guitar), Morten Sandager (keyboard), Allan Tschicaja (trommer) og Rene Shades (bas). 

Der er ingen tvivl om at det er et Pretty Maids album. Ronnies stemme er ret unik og bærer en stor del af Pretty Maids sound, som gør dem let genkendelige. Men også den storladne lyd som Pretty Maids altid har haft, er umiskendelig. De forstår på en måde at gøre numrene symfoniske og teatralske, hvilket løfter dem ud af grøden af utallige rock bands som lyder ens.

Jeg synes faktisk at skiven her er fornuftigt skruet sammen. En god blanding af hård rock, uden at være FOR hårdt, og så de typiske Pretty Maids ballader som skæring 5 ”Sad to See You Suffer”, og skæring 11 ”Bullet for You”. Skæring 3 ”Confession” er en hyggelig lille intro til skæring 4 ”The Iceman”, hvor man trækkes ind i et lidt spooky film univers, som kunne stamme fra en trailer til en horror film. Men så starter ”The Iceman” og man er straks tilbage i godt selskab og herligt tempo på musikken. 

Titel nummeret ”Motherland” har fuld fart på fra starten og hele vejen. En god blanding af tempo,keyboard akkompagnement og guitar lækkerier. Sammen med ”The Iceman” må det være mine favoritnumre på skiven. 

Men jeg synes at samtlige numre er gode, og der er rigeligt med detaljer til at man bliver mere og mere begejstret efter flere gennemlyt. 

Pretty Maids har gjort det igen og produceret et meget vellykket album, som jeg KUN kan anbefale!!

Motherland udkommer den 22. marts via Frontiers Records.

     (5 ud af 6)  

Lyt til Pretty Maids: http://www.reverbnation.com/prettymaids og video her.


Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

  • #1
  • Bjarne Rasmussen
    23-03-2013 12:49
    Jeg kan kun give Peter Letting ret i hans anmeldelse af Pretty Maids Med det nye album Motherland. Jeg har fulgt Pretty Maids fra albummet Future World, (stadig et henrivende album at lytte til) med årene har de gennemgået en stor udvikling, men det er bestemt ikke negativt ment for det er gjort med ånd og sjæl, kan kort sagt sige det som, God vin der med årene har udviklet sig til at blive endnu bedre. I har gjort det igen!!!

    Stor tak til drengende fra Pretty Maids.


1 

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com