Nye indlæg

Diamond Dawn - Overdrive

Skrevet af Peter Letting
13-02-2013

Svenske Diamond Dawn udkommer med deres debut album Overdrive på Frontiers Records 22. februar 2013. Bandet er etableret i 2011 i Göteborg, og stilen er hvad jeg vil kalde ”easy-listening”, og melodisk rock. Dermed ikke sagt at det nødvendigvis er kedeligt, men vi er i den bløde ende af skalaen. Jeg har læst et andet sted at drengene har fundet inspiration i Toto, Journey og Europe, hvilket man godt kan høre, men Diamond Dawn er nok til tider lidt mere rå i deres udtryk.   

Bandet består af: Olle Lindahl (guitar/sang), Alexander Strandell (sang,) Efraim Larsson (trommer/sang), Jhonny Göransson (guitar), Mikael Planefeldt (bas) og Niklas Arkbro (keyboards).  

Første tilgængelige single bliver nummeret ”Take Me Higher”, som udkommer digitalt 17 februar. Nummeret er meget repræsentativt for den velpolerede produktion hele vejen igennem albummet. Mine personlige favoritter på albummet må være ”California Rush” og ”Turn It Up”.  

Jeg synes der er en fin balance med denne genre. På den ene side kan der hurtigt gå FOR meget Melodi Grand Prix i den, mens der på den anden side er mulighed for at skabe ægte brede rock klassikere, som kan høres af den brede masse.  

Diamond Dawn har sat sig for at sprede en god og positiv stemning med deres album, og jeg synes det er rart med noget glad energi. Alt for mange rock bands forbinder vrede og ”grimhed” med deres tekster og musik. Men på grund af det glade budskab, så bliver skiven også mere glat og poleret. Det skinner dog tydeligt igennem at de 6 band medlemmer har brugt rigtig mange timer i ”øveren” med deres respektive instrumenter, og hele vejen igennem er der masser af dejlige guitar / keyboard rifs, og lækre vokale præstationer.  

Jeg håber for Diamond Dawn at de når ud til det brede publikum og ikke drukner i mængden.

Overdrive udkommer den 22. februar via Frontiers Records.

    (4 ud af 6)  

Besøg Diamond Dawn på Facebook her.


Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com