Nye indlæg

KingBathmat – Truth Button

Skrevet af Calle
22-02-2013

KingBathmat er et britisk rock band, som består af John Basset (bas, sang), David Georgiou (keyboards), Lee Sulsh (guitar) og Bernie Smirnoff (trommer). Bandet var oprindeligt et one-man projekt bestående af Basset, men bandet udgiver nu deres sjette album i form af Truth Button. 

De betegner selv deres musik som Psychedelic Progressive Alternative Rock, hvilket jeg synes betegner det rigtig godt. Da jeg satte albummet på første gang og første sang startede, så tænkte jeg først Black Sabbath, men efter kort tid gik det over i en mere Pink Floyd-inspireret stil. Og sådan forsætter det gennem albummets seks sange. Udover de to nævnte bands er der også hentet inspiration fra bands som ELO, Porcupine Tree, The Beatles og sågar lidt irsk folkemusik I nummeret “Dives And Pauper”. På trods af at albummet “kun” har seks sange, så er varigheden alligevel oppe på lidt over 50 minutter. Altså er der tale om ret lange sange, hvor førnævnte er den korteste på sine blot 6 minutter. Dette gør at sangene hver især er meget varieret og der er mange temposkift i dem. Så man bliver på intet tidspunkt lullet i søvn, men man hører tilgengæld noget nyt for hver gennemlytning. 

Mine favorit sange på Truth Button er åbningsnummeret “Behind The Wall” og afslutningsnummeret med den ekstrem lange titlel “Coming To Terms With Mortality In The Face Of Insurmoutable Odds”. Udover den lange titel er det også albummets længste sang med sine 10:34. 

Musikkerne kan uden tvivl deres kram og man kan bestemt ikke sætte en finger på hverken sangskrivning og musikalitet. Men trods den gode variation i numrerne og det flotte musikalske udtryk, så falder musikken ikke helt i min personlige smag. Dermed ikke sagt, at det er dårligt og jeg tror fans af denne genre vil elske KingBathmat. Så tjek dem ud. Det er britisk progressiv rock i høj klasse. 

Truth Button er ude via Stereohead Records.

    (4 ud af 6)    

Lyt til KingBathmat: http://www.reverbnation.com/kingbathmat

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

    1 

    Skriv en kommentar

    callerock@gmail.com