Nye indlæg

Dreamtale - Epsilon

Skrevet af Peter Letting
19-03-2013

Det finske band Dreamtale udgav 28 september 2012, deres 5. album med titlen Epsilon, og nu har jeg haft mulighed for at høre det. Bandet har eksisteret siden 1999 og består i 2012 af denne besætning: Erkki Seppänen (vocals), Rami Keränen (guitar), Seppo Kolehmainen (guitar), Akseli Kaasalainen (keyboards), Heikki Ahonen (bas) og Petteri Rosenbom (trommer).

De her finner har fart på fra starten. Jeg sad og havde fornemmelsen af at lytte til noget irsk folkedans, eller riverdance på EPO. Ved sq ikke helt hvor det kom fra. Der er ikke meget folkedans over musikken, men alligevel er der blandet nogle lidt atypiske instrumenteringer ind i dette heavy univers. Nu kender jeg ikke meget til Finsk folkemusik, men i flere af numrene såsom ”Fly Away” og ”Strangers Ode” kører der en folkemusikalsk undertone.

Faktisk er der mange finurlige strofer igennem hele albummet, som egentlig gør det til en underholdende oplevelse. Trommeslageren og resten af rytmesektionen har bestemt fået det lange ben foran, men resten af bandet følger fornemt med. Keyboard spillet kører i et meget højt tempo og giver musikken en form for lethed, men samtidig føres man lidt tilbage til noget Deep Purple-agtigt.

Vokalen er clean, og ligger meget af tiden i et højt leje, og er meget gennemført. Det var som oftest et af de albums, som lige skulle ind under huden, og lyttes til at par ekstra gange. Til at starte med, synes jeg lidt at tempoet gjorde musikken meget ”legetøjs-agtig”, og faktisk forstår jeg godt at bandet har stor succes i Japan, for det er lige den slags musik jeg ville forbinde med Japansk heavy.

Teksterne er heldigvis på engelsk, og den finske accent er ikke så udtalt, som has andre finske heavy bands, hvilket også er helt OK. 

Epsilon er ude via Ice Warrior Records. 

    (4 ud af 6)    
 
Besøg bandets hjemmeside her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

    1 

    Skriv en kommentar

    callerock@gmail.com