Nye indlæg

Mike Tramp - Cobblestone Street

Skrevet af Peter Letting
27-03-2013

Mike Tramp udgiver nyt solo album med titlen Cobblestone Street d. 8. april 2013 på Target Records. For det første har jeg aldrig været rigtig god til akustiske albums fra rock musikere, eller fra nogen overhovedet, og for det andet har jeg aldrig lyttet særlig meget til Mike Tramp, selvom jeg jo udmærket kender til meget af det han har lavet. Det har bare aldrig lige ramt mig. Men de 2 ting taget i betragtning, så har jeg trods alt lagt øre til albummet.  

Ingen tvivl om at Mike har noget på hjertet, og nogle gode historier at fortælle. Det er da også til en vis grad rart når musikere viser flere sider af sig selv. Den ene dag ”rock ’n roll”, den anden dag ”sing-a-song”. Det viser alsidighed og modenhed.  

Men i mine ører bliver det bare lidt for meget ”Bob Dylan” og vuggevise, og så keder jeg mig. I modsætning til meget af det andet musik som jeg lægger øre til, kan jeg rent faktisk følge med i teksterne og forstå hvad der kommer ud af vokalen, uden at ty til teksterne på indersiden af coveret. Og det er da også nogle fine tekster man finder på albummet.   

Mike tager os med tilbage til sine egne rødder, og fortæller i titel nummeret ”Cobblestone Street” (på dansk ”Brostens gade”, med reference til de brostens belagte gader på Vesterbro), om hvordan det er at være tilbage på sin barndomsgade, hvor alting er forandret, men minderne består. Det må være en følelse som vi alle kan relatere til.  

I nummeret ”Ain’t The Life I Asked For” reflekterer Mike over hvordan livet måske ikke helt gik som han havde håbet på, men på den anden side er det det liv han må leve med. Det er jo i grunden en sørgelig tekst, men samtidig et udtryk for at vi har pligt til at leve det liv vi har, og ikke ærgre os over de ting der IKKE gik som vi håbede på. Vi kan alligevel ikke ændre det der skete ”i går”..  

I samtlige numre ligger der en historie, og hvis man ønsker et større indblik i Mike Tramp, skal man bare slå ørerne ud og nærlytte. Mike har åbnet for den følsomme side og lukker lytteren helt ind hvor det virkelig tæller.   

Jeg tror helt sikkert at Mike har haft stor kunstnerisk glæde i at udfolde sig og producere dette album. Det er jo et statement, hvor han siger: ”Jeg kan andet end at larme”, og hatten af for det.  

Jeg kan godt lide teksterne, og det faktum, at han er en følsom og alsidig kunstner, men jeg synes aldrig rigtigt at albummet kommer i gang, rent musikalsk. Så jeg kan give 3 ud af 6. 

Cobblestone Street udkommer 8. april via Target Records. 

   (3 ud af 6)    
 
Besøg bandets Mike Tramp's facebook side her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com