Nye indlæg

Essence - Last Night Of Solace

Skrevet af Peter Letting
27-03-2013

Essence er et ungt dansk thrash metal band, med et nyt album på gaden 29 marts 2013 med titlen Last Night Of SolaceBandet opstod i 2005 med 4, 16-årige drenge, så bandet er stadig temmelig ungt, selvom de har nogle år på bagen som band. Medlemmerne i bandet er i dag: Mark Drastrup (back-up vocals og lead guitar), Lasse Skov (vocals og lead guitar) og Martin Haumann (trommer).  

Jeg tænkte at jeg lige ville tjekke bandet op, inden jeg hørte den nye skive, og faldt over et tidligere nummer på youtube med titlen ”Blood Culture” og jeg må sige at jeg blev ”blown away”. Sindssygt fedt nummer, med en for syg intro. De her drenge har virkelig internationalt potentiale. Om de har droppet bassisten fuldstændig på den nye plade, er jeg ikke helt blevet klar over, og det fremgår ikke rigtig nogen steder, jeg har kunnet finde. Men hvis det er tilfældet kan jeg kun begræde den beslutning.  

Det nye album starter med en super fed intro, som går over i første nummer ”Final Eclipse”. Fra starten viser bandet stor musikalsk variation. Masser af tempo / rytme skift, super lækre guitar harmonier og rifs. Jeg er ret imponeret over deres musikalske formåen. Det er varieret uden at blive ”for underligt”, og klassisk uden at blive en gentagelse af noget man har hørt 100 gange før.

Melodierne kører i et klassisk thrash metal univers, men med et helt eget twist, som jeg synes klæder numrene rigtig fint. Mit favoritnummer må klart være ”Final Eclipse” med den tilhørende intro, men resten af skiven følger rigtig fint med. 

Jeg synes at Lasses vokal passer rigtig godt til stilen. Hæs, uden at være for utydelig. Desværre synes jeg at den over hele skiven har tendens til at blive en smule ensformig, og dermed lidt kedelig.  

Jeg har læst at bandet skal på Europa tour her i foråret, og jeg er ret sikker på at det vil være et band der er værd at se live…

Last Night Of Solace udkommer 29. marts via NoiseArt Records.

     (4½ ud af 6)    

Lyt til Essence: https://www.facebook.com/EssenceMetal


Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com