Nye indlæg

Denied – Let Them Burn

Skrevet af Calle
24-06-2013

Denied er et svensk metal band fra Stockholm. Bandet blev dannet i 2003, men der har været en del udskiftninger gennem de 10 år, der er gået før dette debut fuld længde album. Bandet består nu af grundlægger Andreas Carlsson (guitar), Johan Fahlberg (vokal), Chris Vowden (guitar), Pete Dolls (trommer) og Fredrik Isaksson (bas). Stilen er heavy metal med elementer hentet fra både power metal og thrash metal. 

Som sagt er Let Them Burn bandets debut fuld længde album, men de har tidligere udgivet to demo albums og to demo EP’er. Og som jeg har forstået det, så er et par af sangene på dette album nyindspilninger af nogle ”ældre” sange. Men dette album er mit første bekendtskab med Denied. 

Albummet består af 10 sange, heraf er de ni af dem metal på højt plan. Dertil er der en rigtig god power ballade i sangen ”Garden Of Stone”. Altså er det lige et album efter min smag, da jeg synes rigtig godt om metal albums, hvor der er blevet plads til en enkelt ballade. Og i det her tilfælde synes jeg det er en rigtig fed power ballade bandet har indspillet. Af de resterende ni sange synes jeg bedst om åbningsnummeret ”Judas Kiss” samt ”Nothing Is Sacred”, ”Until The End Of Time”, den tunge ”Lesser Son” og sidst men ikke mindst den 80’er hard rock inspirerede ”Dead Messiah”. Men alt i alt er det 10 gode sange med en meget høj standard. Sangene er velskrevet, musikerne spiller godt og Johan’s stemme passer godt til musik i denne genre. Musikerne har da også en vis erfaring fra andre bands. Johan har tidligere sunget i Jaded Heart, Chris har spillet guitar i Opeth og Fredrik har spillet bas i Therion og Grave. 

Det er bandet selv der har stået for indspilning og produktion og som med producer er Fredrik Folkare fra bandet Unleased. Han har også stået for mixing af albummet. Mastering er foretaget af Rickard Sporrong fra Dugout Productions. Det hele spiller sammmn og lyden er som den skal lyde på et moderne metal album. 

Det er lidt svært at sætte bandets musik i en bestemt bås, men jeg vil sammenligne dem med f.eks. Metal Church, Anvil, Firewind, Hammerfall og Accept. Eller en god blanding af disse. 

Let Them Burn er ude via Sliptrick Records. 

     (5 ud af 6)

Besøg Denied på Facebook her.
 

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com