Nye indlæg

Tenacious D - koncert på Tap 1 - København

Skrevet af Peter Letting
13-08-2013

Tenacious D var for første gang på dansk grund, mandag aften i en totalt udsolgt Tap1. Frontmanden Jack Black (JB) og hans sidestykke Kyle Gass (KG), havde endelig taget sig sammen til at besøge lille DK. 

Jeg er ikke inkarneret ”D” fan, men jeg har dog hørt deres skiver OG set deres film ”Pick Of Destiny”, så jeg var ikke helt tabt, og så skal man jo ind imellem prøve noget nyt. Men jeg skal da love for at stort set samtlige de andre 5999 fremmødte, havde øvet sig på teksterne, så der blev skrålet med på de fleste Tenacious D er en underlig sammensætning. 2 ”velnærede”, småperverse stoddere fra Californien med hver deres spanske guitar og et metal backing band. Sammen har de skabt et ”Comedy Rock” kult univers for de indviede, hvor de giver den gas med tunge metal riffs, og masser af spansk guitar ”ræs”, krydret med halvfrække tekster og små skuespil undervejs. 


Foto: The Caddy

Koncerten startede som forudset med en del af numrene fra deres nyeste album ”Rize Of The Fenix”, men den altoverskyggende intro på koncerten var dog det tårnhøje Fallos symbol i form af den ”Fugl Phønix”, som også pryder coveret på albummet. Ægte ”D” stil. 

Det skinner igennem at de 2 ser en stor stjerne i Ronnie James Dio, og de spillede da også en ”Tribute” til Dio, som jeg dog ikke rigtigt synes levede op til Dio’s eftermæle. Pludselig råber Jack Black på en Saxofon og ind kommer ”Roadie” med en underlig plastik sax, som gav den underligste lyd til en metal koncert jeg har hørt længe. 30-40 sekunder varede den, og det var så det nummer. Og apropos Roadie, så spiller deres Roadie en del i showet, og bliver ofte kaldt på scenen og svinet til af Jack Black. Sådan kører der mange underlige scenarier i deres show, som vist mest er for de indviede.  


Foto: The Caddy 

Der hvor jeg første gang stødte på ”D” var med sangen ”The Metal”, og den spillede de også. Denne gang var det dog ikke Jack Black og Kyle Gass der sloges med monsteret ”The Metal” på scenen, men derimod en Alien fra et tidligere nummer som kom på scenen igen, og fik en lige højre fra ”The Metal” monsteret. I en anden klassiker ”Beezleboss” var det guitaristen som var blevet besat af Satan, men han blev heldigvis uddrevet på vanlig ”D” manér.

Man kan mene meget om ”Cirkusset” Tenacious D, men de underholder, entertainer og knokler for sagen. Numrene kan godt virke en smule ensartede, og så er der alligevel en del af dem som stikker af i en helt anden retning, hvilket så igen gør det interessant at lytte til. Ingen tvivl om at Jack Black har et imponerende organ (stemmen naturligvis J) og suppleret af Kyle, når de 2 til tider helt vilde højder og samklange, som er en fornøjelse at være vidne til. 


Foto: The Caddy

Alt i alt en meget underholdende oplevelse, på sin egen platte og helt nede på jorden agtige facon. Jeg giver ”D” 5 ud af 6 

(5 ud af 6)

Koncertfoto af The Caddy. The Caddy er bl.a. en veletableret koncert og band fotograf. Besøg hans facebook side via nedenstående link:

https://www.facebook.com/Face.the.Caddy


Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com