Nye indlæg

Tempesta – Unbounded

Skrevet af Calle
19-08-2013

Det schweiziske band Tempesta er ude med deres fjerde fuld længde album Unbounded. Selvom det er deres fjerde album, så er det er mit første bekendtskab med bandet, som består af Reto Thalmann (sang/guitar), Pascal Fuchs (guitar), Ruedi Kälin (bas) og Armin Brühwiler (trommer). Ifølge presseskrivelsen spiller bandet country/hard rock, men jeg kan ikke høre så meget country i deres musik. Kun i et par enkelte af sangene. Jeg skal ikke kunne sige om de er lidt mere ”hårde” på dette album end de har været på deres forrige tre albums. Udover flere country musikere, så nævner de da også bl.a. Nickelabck og Alterbridge som nogle af deres inspirationskilder. 

Unbounded består af 12 sange, hvoraf de sidste to sange er live sange. Albummet lægger, efter en kort intro, ud med ”Crazy”, som faktisk er den hårdeste skæring på albummet. Denne sang er min personlige favorit på Unbounded. Generelt set over hele albummet, så er jeg mest til bandets mere rockede sange, med undtagelse af den sangen ”Children Of Innocents”, som hører til i den mere stille ende af skalaen. De mest country-lydende sange på albummet er ”Wait”, hvor bandet gør brug af slide-gutar samt det sidste af de to live numre ”The Way It Is”. Et andet meget rocket nummer er ”I’m Back”, som er den første af de to live sange. Her har Tempesta den schweiziske comedy-star Manu med på guitar. Nummeret er en del inspireret af Metallica og hører også til blandt mine favoritter på albummet. 

Når man ser over hele albummet, så har bandet skrevet nogle rigtig gode melodier og der er god variation og flere temposkift i sangene. Og som sagt er der både guitarprægede rocksange og de mere stille ballader. En god kombination efter min mening. Derudover spiller musikerne godt og albummet er flot produceret. Bandet har da også været i USA for at få albummet produceret af den award-vindende top producer Tom Whitlock. Han har tidligere arbejdet med bl.a. Eric Clapton, Steve Ray Vaughn og Madonna. 

Tempesta levere ikke noget groundbreaking med deres musik, men det de gør, det gør de rigtig godt og jeg er derfor udemærket tilfreds med Unbounded. Altså er det et album som er værd at tjekke ud. Jeg vil selv lytte til deres forrige album, hvis muligheden byder sig en dag. 

Unbounded er ude via Fastball Music. 

 (4 ud af 6)

Besøg Tempesta på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com