Nye indlæg

KingBathmat - Overcoming The Monster

Skrevet af Calle
06-09-2013

KingBathmat er et britisk rock band, som består af John Basset (guitar og sang), David Georgiou (keyboards), Rob Watts (bas) og Bernie Smirnoff (trommer). Overcoming The Monster er bandets syvende album siden 2003, så man må sige de er ret produktive. Tilbage i februar anmeldte jeg deres sjette album “Truth Button” og det album var jeg godt tilfreds med.  

De betegner selv deres musikstil som Psychedelic Progressive Alternative Rock, hvilket jeg synes betegner deres musik meget godt. Deres inspiration spænder da også vidt og bredt, hvilket kan ses på den laaange liste på deres facebook side (link). Jeg hører dog mest noget ELO, Pink Floyd, Radiohead og Porcupine Tree i bandits musik.

På trods af at albummet “kun” har seks sange, så er varigheden alligevel oppe på lidt over 50 minutter. Der er altså tale om nogle ret lange sange, men det hører sig jo også til inden for progressiv rock. Musikerne får rig mulighed for at vise deres kunnen, hvilket må siges at være virkelig godt på dette album. De kan uden tvivl deres kram og man kan ikke sætte en finger på det musikalske udtryk på Overcoming The Monster.

Mine favorit sange på Overcoming The Monster er åbningsnummeret “Sentinel” og “Kubrick Moon” samt titelnummeret “Overcoming The Monster”. Musikken er meget varieret og sangene bølger frem og tilbage mellem det stille og meget keyboradprægede musik til det mere hårde og guitarprægede musik. Men til trods for den gode variation i numrerne og det flotte musikalske udtryk, så falder musikken ikke helt i min personlige smag. Det er der simpelthen for meget keyboard til og der er flere passager hvor jeg får lyst til at spole videre i nummeret. Dermed ikke sagt, at bandet og musikken er dårlig, tværtimod. Og jeg tror fans af denne genre vil elske KingBathmat. Det er britisk progressiv rock i høj klasse. 

Overcoming The Monster er ude via Stereohead Records.

    (4½ ud af 6)


Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com