Nye indlæg

Damnations Day - Invisible, The Dead

Skrevet af Peter Letting
12-09-2013

Australske Damnations Day udkommer 17 september med deres debut album Invisible, The Dead. Bandet består af 4 medlemmer: Mark Kennedy (vocals, rhythm guitar), Jon King (lead guitar), Luke Vinken (bas) og Dean Kennedy (trommer).

Jeg tror minsandten at jeg har fundet mig et nyt yndlings band. Jeg må erkende at jeg blev fuldstændig fascineret af første nummer på skiven, som også er titel nummeret. Det minder mig en smule om Bullet For My Valentine, og det er bestemt ikke nogen dårlig sammenligning.

På youtube finder man også videoen til titel nummeret, allerede før albummet udkommer. Det var en dejlig opdagelse, fordi jeg dermed var i stand til at dele min begejstring med andre. Når man opdager noget fantastisk er det svært at holde det for sig selv.

De 3 næste numre ”The Meaning”, ”I Am” og ”Reaper” sætter en fed streg under hvorfor genren kaldes for PowerMetal. Der er fuld knald på tempoet med enkelte temposkift, maskin rummet banker derudaf med masser af lækre detaljer og guitar riff’ene bliver leveret usvigeligt sikkert.

På toppen ligger den fedeste vokal jeg har hørt længe. Den er klar, men alligevel rå og skarp og Mark demonstrerer flere gange hans utrolige spænd, helt op i de højere luftlag. I ”I Am” nummeret spiller Mark samtidig på den rå og vilde stemmeføring, hvilket klæder nummeret helt vildt godt. Jeg kommer faktisk til at tænke lidt på Rob Halford fra hans storhedstid i Judas Priest, hvor han også leverede en sindssyg vokal.

Nummer 5 ”A Ghost In Me” og nummer 9 ”A World To Come” er 2 helt stille numre, som står i skærende kontrast til resten af albummet. Selvom jeg er helt tosset med de hurtige power numre, så er de 2 stille numre faktisk et fint intermezzo til lige at hvile ørerne lidt.

Jeg synes Damnations Day balancerer rigtig fint på den tunge / hurtige PowerMetal genre uden at det bliver for meget. Ofte har man på fornemmelsen, at de hårde metal albums er lavet udelukkende for at lave så meget larm som muligt, og det kan godt blive en smule trættende at høre på 10-12 numre i streg. Men Damnations Day nåede jeg ikke at blive træt af. Jeg ønsker bare at høre mere og jeg tror da at jeg har hørt albummet mindst 10 gange den sidste uge.

Jeg kan kun anbefale at give Damnations Day et lyt, og så håber jeg godt nok de tager sig sammen og kommer en tur til lille DK.

Invisible, The Dead udkommer 17. september via Nighmare Records.

(6 ud af 6)


Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com