Nye indlæg

LISERSTILLE – Flight Of Belljár

Skrevet af Calle
17-09-2013

Jeg har hørt band navnet LISERSTILLE (Lis Er Stille) gennem de sidste par år, men jeg må indrømme at jeg aldrig har hørt bandets musik - før nu. Måske hænger det sammen med, at jeg ikke har hørt så meget prog-rock, som jeg har hørt andre stilarter inden for rock og heavy. Men bandet blev dannet i 2004 og består af Martin Byrialsen (vokal/keys), Tue Schmidt Rasmussen (guitar), Asbjørn Helboe (bas) og Jon Gotlev (trommer). Normalt ville jeg betegne Flight Of Belljár som en EP, men bandet kalder det selv for et mini-album. Dette er bandets femte udgivelse.

Som sagt er Flight Of Belljár et mini-album og det består af 3 sange, der samlet fortæller om jordens undergang. Dette gøres i form af 3 forskellige fortællinger. Først nummeret ”Lyncher’s Aim” som fortæller om sekunderne før jordens undergang. Herefter kommer ”Conciever Theme Believe Us”, som er historien om hvad der førte til undergangen og til sidst kommer ”The Prism Arch”, som er en hymne fra den tomme jord. Der er altså tale om en form for koncept album. Sangene lyder lidt ens i mine ører, men mit favorit nummer er åbningsnummeret ”Lyncher’s Aim”. Selvom albummet kun består af 3 sange, så har det alligevel en varighed på 22 minutter. Altså er der tale om ret lange numre (hvilket man gør sig en del i, når man spiller prog-rock). Det skal dog siges at de enkelte numre variere godt i tempo.

De fire musikere gør det rigtig godt og lyden på albummet er perfekt. Man fornemmer næsten man befinder sig i et stort univers, som passer virkelig godt til temaet i sangene. Melodierne er flotte og sangene er opbygget godt. Man kan uden tvivl mærke at bandet brænder for den musik de spiller. At det så efter min mening slet ikke passer til bandets navn, skal ikke ændre på mit syn på musikken. Udover den musikalske kunnen blandt de fire medlemmer, så synes jeg også Martin’s stemme passer godt til det store pompøse lydbillede. Hans stemme minder til tider en del om Jeff Buckley’s, men uden på nogen måde at være en ”kopi”.

Efter at have hørt dette mini-album, vil jeg helt sikkert tjekke bandets tidligere udgivelser ud (kan gøres via nedenstående link). Og hvis du er fan af prog-rock, så bør du gøre det samme. Det er dansk musik med internationalt præg. Godt gået!!!

Flight Of Balljár udkom 16. september via Enough Said Music.

   (4 ud af 6) 


Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com