Nye indlæg

The World State - Flier EP

Skrevet af Peter Letting
12-11-2013

Det danske band The World State har udgivet en EP ved navn Flier med 4 numre. Flier er den første af 2 EP’er som er på trapperne. The World State består af Leif Nielsen, Monika Pedersen, Ronny Sørensen og Andreas Schubert. 

Jeg har læst et sted at dette er en genre-forvridende EP, og det kan jeg kun nikke til. Det er ikke rigtig rock, men det er heller ikke pop. Det er ikke rigtig klassisk, men det er heller ikke jazz. Men der er elementer af det hele, og krydret med vokalen fra Monika Pedersen, som også bærer elementer af noget klassisk korrekt, nærmest teatralsk, så bliver det en sammensat størrelse.

Jeg kan ikke helt beslutte med mig selv, hvad jeg skal mene om denne form for musik. På den ene side er det en anelse FOR eksperimenterende til mig, men på den anden side er det også rart at blive hevet ud af den sædvanlige ”3-4-spil…”. Jeg tror stadig på, at jeg som lytter og musik- bruger, har behov for at blive konfronteret med diversiteten i de forskellige genrer, for ikke at gro fast. Jeg hader faktisk når mit yndlingsband beslutter sig for at skifte stil, eller gøre tingene anderledes, for så bliver jeg usikker i min tro på at bandet hører til på min yndlingshylde. Men jeg kan sagtens følge musikkerne og deres trang til at udfolde sig, og efterprøve deres drømme. De er trods alt kunstnere, og for ikke at gro fast og miste deres kreativitet, må der nødvendigvis foregå en løbende udvikling. På det plan kan jeg godt forstå The World State.

Sidste skæring på denne EP, er en lille klaver ”sonate”, tror jeg at jeg må kalde det. Et fortryllende klassisk velspillet stykke klaver musik, som igen, på ingen måde minder om noget andet på denne EP, men som faldt lige ind i mine øregange og landede blidt i mit musik bibliotek under kategorien ”Like”. Jeg vil give The World State 3 ud af 6. 

Flier er ude.

  (3 ud af 6)
 
Besøg The World State på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com