Nye indlæg

Onslaught - VI

Skrevet af Dianna
21-11-2013
Har endnu engang haft æren af at anmelde et album fra de Britiske ThrashMetalGiganter - Onslaught. Deres nyeste album som hedder VI.

Vanvittigt, at det er 30 år siden et par af Onslaught-drengene besluttede sig for at de ville spille metal, og stærkt krydre det med noget dejligt hardcore punk, hvilket kort fortalt, udmyntede sig i den vidunderlige thrash metal, Onslaught-lyden, deres unikke signatur, der 3 årtier senere, stadig er at finde.... ja, de troede 100% på deres egne evner, på deres kunst dengang i starten, og her 30 år senere, tror de stadig 100% (måske nok nærmere 666%) på deres kunst, på dén signatur, der har gjort dem til noget, mange bands kun tør drømme om, nemlig legender, en magtfaktor inden for thrash metal som genre, eller crossover - thrash som nogen også kan finde på at kalde det. Og det er bandet, som er inspiration for nyere bands. 

Nå, dette er ingen artikel, dette er en album anmeldelse, så nu til det det hele handler om, det er selvfølgelig deres 6. studie album, det sprit nye album der udkom d 20. September i år, plade selskabet er, også i år, AMF  og det føromtalte album, deres sjette, og bandet har valgt at kalde deres sjette album for VI = sekstallet skrevet som romertal VI (altså det er naturligvis ikke skrevet fordi jeg vil undervurdere læserne af CRC - kun i tilfælde af hvis den ene læser der ikke forstår hvad "VI" betyder..[six][6]  okay, så fik vi vist det på plads) 

Det hele starter med en intro: "A New World Order" - en lun, kærtegnende brise af lette, blide, sensuelle, orientalske forførende toner trækker dig henimod kaos..ret dejligt egentlig.. phew og sådan noget, tænker nogen måske lige.. ;)

For der kommer "Chaos Is King" blæsende direkte imod dig, kaos kommer..nu er kaos her- jamen - kaos for helvede, jeg er kaos, du mærker nummeret kropsligt, du kan mærke styrken og tyngden langt ind i marv og ben, for tro mig, det er stærkt, det er hurtigt og det er aggressivt, og så er det meget tungt, det er nærmest beskidt, bragende, buldrende, ja det er kaos, jeg er kaos, og så er jeg  nærmest overmandet, måske blev jeg ovenikøbet også tacklet lidt  hårdt bagfra også.....men jeg kunne ikke ha ønsket at opleve #2  på nogen anden måde, jeg er jo allerede dér, himmelråbende møghamrende begejstret, begge arme i jubleposition over mit glade hovede, nøøøøøøøøøøøj dét album her, er helt og aldeles anderledes fedt end Onslaughts 5 tidligere albums, misforstå mig ej, for der er ikke et eneste decideret dårligt Onslaught album for mig overhovedet, men denne gang kan jeg allerede inden en hel første gennemlytning, faktisk fornemme, høre, mærke, og føle.. hvor dette album, når hørt i sin helhed, har fået bragt mig hen, ååh så intenst, så stramt.

På den lyriske side, såvel som på den rent instrumentale del, så er der heldigvis alle aggressionerne, skønne herligheder der udfolder sig på den smukkeste vis, aggressioner som på ingen måde er aftaget med alderen... næsten tværtimod fristes man til at konkludere..

"66Fuckin'6" er mit absolutte favoritnummer, og bestemt et af Onslaughts bedste numre ever ,  for dette er nummeret, der udover at sparke helt og aldeles røv i vildskab, får os, og jer, altså samlet set, det får alle os, metalhovederne, til at stå sammen, det er nummeret der giver os følelsen af at være del af noget større, nemlig et rummeligt, og meget fantastisk fællesskab, alle os, united under the flag of ONSLAUGHT we stand!
 
Jeg har yderligere 3 favorit numre som jeg nærmest, næsten, måske ligeså godt kunne ha skrevet nr 1 favorit på udover "66Fuckin'6", og disse er som følger ; "Cruci-Fiction" og "Dead Man Walking", for så at afslutte et ualmindligt fantastisk album, med nummeret "Enemy Of My Enemy". 

Ikke ét nummer falder, hvert eneste nummer holder, jeg lover jer, dette er en skive du med sikkerhed har lyst til at få fingre i - så skynd jer at få fat i jeres helt eget copy, i fortryder det ikke :) For mig er Onslaughts VI et thrash metal fucking mesterværk og HELT deroppe, ved siden af sidste års Kreator skive "Phantom Antichrist". Derfor har jeg intet andet valg end at give "VI"

6/6  top-score - congratz lads, it is well deserved!!!!!!!

VI udkom 20. september via AFM-Records.

    (6 ud af 6) 

Besøg Onslaught på Facebook her. 

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com