Nye indlæg

Rhapsody Of Fire - Dark Wings Of Steel

Skrevet af Peter Letting
03-02-2014

Italienske Rhapsody Of Fire har udgivet et nyt album med titlen Dark Wings Of Steel. Albummet udkom 22 november 2013. Rhapsody Of Fire er det jeg vil kalde for fusions heavy. Det er heavy metal blandet med symfoni orkester, og en næsten opera værdig vokal og kor. Det er storladent og mægtigt, eller som de selv kalder det ”Italian Symphonic Power Metal”… Det er trods alt ikke hver dag man hører Heavy Metal sunget på Italiensk, men det er nu også kun det ene nummer ”Custode Di Pace”. Resten af teksterne er på engelsk.

Bandet har i princippet eksisteret siden 1993, så man kan ikke sige at de er helt nye i faget. Jeg synes altid det er lidt en balance gang, når man laver ”Symfonisk Metal”. Jeg kan sagtens se lighederne i metal og det klassiske symfoniske univers, men det kræver trods alt den rigtige balance at få det til at fungere.

Rhapsody Of fire har som sagt øvet sig på denne genre i mange år, og jeg synes da også de slipper ret godt afsted med projektet på dette nye album. På trods af det, og jeg ved udmærket at det ikke er fair, kan jeg ikke undlade at tænke på det, der engang hed ”Hooked On Classics”, som var en stribe klassiske kompositioner, man havde ”strøm og rytmeboks” til… Det er slet ingen sammenligning med dette album, men blot en tankestrøm der opstod.

Jeg synes desværre ikke rigtig at Rhapsody Of Fire slipper afsted med at overbevise mig. På trods af en mastodont opsætning af harmonier, guitar- og tromme ræs samt vokaler i flere registre, så fanger det mig ikke rigtig, og der er ikke et decideret nummer som jeg kan plukke ud og kalde et yndlingsnummer. På den måde bliver skiven for mig at se en smule intetsigende, og blot en del af mængden.

Jeg kan bestemt ikke påstå at Rhapsody Of Fire mangler entusiasme, evner eller udstyr, men de rammer bare ikke mine nervebaner, og på den måde kommer vi aldrig på bølgelængde. Jeg vil give Rhapsody Of Fire 3 ud af 6

Dark Wings Of Steel er ude via AFM-Records.

(3 ud af 6)
 
Besøg Rhapsody Of Fire på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com