Nye indlæg

Octophuzz - Spreading The Phuzz (EP)

Skrevet af Peter Letting
11-02-2014

Nyt band på den danske rock scene Octophuzz, har udgivet en EP med 4 numre. Spreading The Phuzz er ude 28 januar 2014. 

Jeg har haft den store fornøjelse at opleve disse 4 energiske drenge live i 2 omgange, hvor de var opvarmning for Shotgun Revolution. Super energi på scenen. Den første gang i Rødovre, hvor jeg godt nok var dårligt placeret i forhold til lydbilledet, men deres energi og musik kommer sq over scenekanten alligevel. Anden gang var i Amager Bio, hvor de hev ”en kanin” op ad hatten” i form af en ældre herre (vis navn jeg desværre ikke husker), som kom på scenen og ”jammede” til de heftigste heavy metal riffs jeg nogensinde har oplevet, på mundharpe. Det var en total surrealistisk oplevelse, men super skægt og ret fedt. 

Så de 4 drenge i bandet her må jo alt andet lige besidde en fantastisk humor og en evne til at følge en indskydelse og følge den til dørs. Hatten af for det. Nu sidder jeg så spændt og skal lytte til dette mere officielle udspil fra bandet. 

Første skæring ”Liquid”, er instrumental, og jeg husker det tydeligt fra de 2 koncerter, hvor det så vidt jeg husker var med som åbningsnummer. Som til koncerterne kan jeg ikke lade være med at trække paralleller til U2, specielt på guitar siden. Som helhed er nummeret langt tungere end jeg kunne forestille mig noget U2 nummer, men der er noget ved den guitar. Men et super fedt instrumental track, uden de helt store dikkedarer, men masser af nerve. 

Skæring 2 ”Meantime” har jeg også hørt før. Det forekommer mig at numrene er tungere / hårdere spillet live. Men det skyldes nok i høj grad den entusiasme, som specielt bassist og trommeslager udviser på scenen. Det er sq en fornøjelse. Jeg er glad for at der er kommet bedre styr på vokalen her på den lille EP, for det var ikke den bedste til koncerterne. 

Skæring 3 ”19”, lægger sig stilmæssigt et sted imellem et tungt Black Sabbath nummer og et hardcore Dizzy Mizz Lizzy nummer. Ikke værst. Jeg kan faktisk godt lide det. 

Sidste skæring ”Out Of Your Way”, er knapt så tungt, men med god plads til leg, for både trommer og bas, men så sandelig også guitar. 

Bandet består af disse 4 energiske unge mænd: Fabian Harlang på guitar og vokal, Kristoffer Kindler på trommer, Kasper Bruhn Nielsen på guitar og backing vokal samt ikke mindst Theis Thorgersen på bas. 

Fedt at stifte bekendtskab med dette ny danske band. Keep On Rocking…Octophuzz får 4½ ud af 6

Spreading The Phuzz udkom 28. januar.  

  (4½ ud af 6)
 
Besøg Octophuzz på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

  • #1
  • Kasper
    11-02-2014 10:38
    Den ældre herre var Kim Menzer som er kendt fra det danske 70 rockband Burning Red Ivanhoe :)


1 

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com