Nye indlæg

Red Dragon Cartel - Red Dragon Cartel

Skrevet af Peter Letting
17-02-2014

Red Dragon Cartel er et nyopstået band som er ude med en ny skive med samme navn 24 januar 2014. Selvom Red Dragon Cartel er et nyt band, så er det bestemt ikke nybegyndere som er med i opstillingen: Jake E. Lee (tidligere Ozzy Osbourne) på guitar, Ronnie Mancuso på bas, D.J Smith på vokal og Jonas Fairley på trommer.

Det starter i gedigen rock ’n roll stil, måske i den tungere ende med åbningsnummeret ”Deceived”. Et rigtig fint nummer med god energi, et catchy omkvæd, og et grund riff som ikke er til at tage fejl af. Minder mig lidt i stilen om bl.a. vores egne Shotgun Revolution.

Nummer 2 ”Shout It Out” skifter lidt retning, og er ikke så ”lige til” som første nummer. Det er også et godt og spændende nummer med lidt mere kant. Der sker så et eller andet med stilen i de næste 3 numre. Jeg sidder lidt og overvejer om jeg synes det er FOR underligt, eller om det i virkeligheden er fantastisk godt. Men så starter nummer 6 ”Slave” og jeg er med et tilbage i det ”geniale” spor, for det er da et absolut suverænt nummer. Åbner med en skæv start, afløst af et gennemtrængende riff, suppleret af en rytme sektion i højgear. Vokalen falder ind og virker helt overbevisende. Det bølger lidt imellem det mere afdæmpede og hurtige / larmende. Fantastisk.

Nummer 7 ”Big Mouth” har gæstevokal præstation af Maria Brink, som jeg ikke umiddelbart kendte, men jeg skal da love for at hun har en fantastisk spændende vokal. Vi er helt nede i tempo på nummeret, men hvad det ikke har i fart, opvejes så til fulde af den intensitet, som Maria Brink leverer.

Jeg må også lige nævne nummer 8 ”War Machine”, som i sin indledning sagtens kunne være et Black Sabbath nummer i den tunge ende. Det er dog hverken en efterligning eller en genindspilning, men Red Dragon Cartels helt eget bud på en tung og langsom rock skæring.

Ud over Maria Brink er der gæsteoptræden af en hel del andre stjerner fra metal himlen, fra bl.a. Five Finger Death Punch, Iron Maiden og Pantera. Red Dragon Cartel får 4½ ud af 6. 

Red Dragon Cartel udkom 24. januar via Frontiers Records.

  (4½ ud af 6)
 
Besøg Red Draon Cartel på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com