Nye indlæg

Haltefanden – Glubsk (EP)

Skrevet af Calle
18-04-2014

Haltefanden er et københavnsk metal band, som består af Anti-Chris (guitar/vokal), Hell-Jes (vokal/guitar), Mårdon Lou Seffer (bas) og KL Stendöd (trommer). Bandet blev dannet i 2008, men har siden skiftet lidt ud i besætningen. Glubsk er bandets tredje udspil.

EP'en består af fire sange og stilen er som sagt metal, med lidt musik hentet fra både hard core punken og heavy rocken. Der synges på dansk i alle fire sange og teksterne omhandler: sex, død, mord, jalousi, satan og folkedrab. Jeg må indrømme at jeg har lidt svært ved at tage bandet helt seriøst og tekstuniverset er lidt langt fra det jeg normalt lytter til. Musikken i sig selv, synes jeg faktisk meget godt om og der er god variation med flere temposkift i alle sangene.

Ideen med at synge på dansk synes jeg fungerer meget godt. Både fordi det er anderledes, men også fordi det gør det mere tydeligt hvad der bliver sunget om. Og det tror jeg bandet går meget op i. EP'en er i hvert fald kommet i en flot og sjov lille folder, hvor teksterne er skrevet ind i.

Mit favoritnummer på Glubsk er helt klart ”Syg Geometri”, hvor teksten er bygget op som en ”samtale” mellem to mænd og en kvinde. Ret godt fundet på hvis du spørger mig. Samtidig er det et fedt metal nummer med gode temposkift. Derudover er titelnummeret ”Glubsk” også en udmærket sang. Den mest ”stille” og melodiske sang på EP'en er afslutningsnummeret ”Djævlens Vuggevise”.

Glubsk er indspillet i Earplug Studio med Thomas ”Pede” Pedersen, som også sad bag pulten på bandets to forrige udgivelser. Derudover er mixningen foretaget i Sphere Studio og det er blevet gjort af Kim Olesen, som bandet kalder for troldmandens lærling.

Giv bandet et lyt og køb Glubsk på bandets bandcamp side (brug linket herunder). Som sagt har jeg lidt svært ved at tage bandet helt seriøst, men musikken fungerer egentlig meget godt, så de får 3 dødningehoveder for selve musikken. Og så giver jeg dem et ekstra dødningehoved for indpakningen af cd'en (flere billeder kan i skrivende stund ses på førnævnte bandcamp side).  

Glubsk er ude via bandet selv.

    (4 ud af 6)

Besøg bandet på BandCamp her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com