Nye indlæg

Rovers Ahead – Always The Sinner Never The Saint

Skrevet af Calle
20-05-2014

Rovers Ahead er et dansk band fra København, som består af Jesper Saxtoft (trommer), Lasse Elmer (guitar), Niels Koch (violin), Benjamin Hansen (mandolin, banjo og vokal), Kasper Madsen (bas), Kaare Grasbøll (accordion), Troels Vanghøj (pennywhislte) og sidst men ikke mindst irsk fødte Nathan Corcoran (vokal). Bandet spiller irsk folk punk eller som de selv kalder det Irish Pub Punk!!

Always The Sinner Never The Saint er bandets debut album og det består af 13 skæringer. Jeg har læst mig frem til, at flere af sangene har medvirket på en tidligere EP, men dette album er mit første bekendtskab med bandet. Og lad mig starte med at sige - man kan ikke undgå at blive grebet af stemningen, når man lytter til dette album. Jeg får en utrolig lyst til at finde den nærmeste irske pub, drikke en kold øl og håbe på Rovers Ahead spiller op til dans. Sangene er utrolig stemningsfyldte og teksterne handler hovedsagligt om at drikke, samt diverse udskejelser, familie tragedier og tabt kærlighed. Bare se på sangtitler som eksempelvis ”One Mad Night At The Pub”, ”Went Out To Get Drunk (But Ended Up In Jail)” og ”Rose Full Og Thorns”. Musikkerne spiller godt og man kan tydeligt høre de har en del erfaring. Derudover har Nathan en perfekt stemme til denne genre og i kraft af hans irske oprindelse og dermed accent, så giver det teksterne den rette stemning.

Med inspirationskilder der bl.a. inkluderer The Pogues, Flogging Molly, The Dubliners og Dropkick Murphys, så kan man sikkert selv tænke sig til musikstilen. Der er klare punk indflydelser i sangene og sammen med de traditionelle irske folk instrumenter som violin, accordion og banjo, så får musikken prædikatet irsk folk punk. Sangene har energien fra punk og sjælen fra den irske folke musik. Efter min mening er det er rigtig god blanding.

Albummet er indspillet i Subversive Studios med Adam Schwartz bag knapperne og så er det mixet og masteret af Göran Frid og Erik Dahlqvist i DFM Studios. Overordnet set har albummet en fed lyd og cool feeling, som giver lytteren en følelse af at man er til stede.

Alt i alt er det er rigtig godt album Rovers Ahead har smidt på gaden. Jeg er ihvertfald blevet grebet af deres stil, attitude og energi. Og jeg kunne rigtig godt tænke mig at opleve bandet live, da jeg virkelig tror de kan skabe en stemning og fest. Skål eller burde jeg sige sláinte!!!!

Always The Sinner never The Saint er ude.

     (4½ ud af 6)

Besøg Rovers Ahead på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com