Nye indlæg

Deus Otiosus – Rise

Skrevet af Calle
23-07-2014
Deus Otiosus er et dansk death metal band, som består af Anders Bo Rasmussen (vokal), Henrik Engkjær (guitar), Peter Engkjær (guitar), Jesper Olsen (trommer) og Jesper Holst (bas). Bandet holder til i København. Rise er deres tredje album.

Som den skarpsindige læser af anmeldelser fra undertegnet måske har bemærket, så er death metal ikke min stærkeste side. Jeg er ikke så velbevandret inden for denne genre og har kun hørt få bands ”smadre” sig igennem albums. Heriblandt Morbid Angel, Deicide og Death. Og jeg vil da også sammenligne Deus Otiosus med disse bands. Jeg vil derfor betegne bandets musik som old school death metal. Altså hurtige guitar riffs, tons tunge basgange, tordenede trommer og en yderst tung og rå vokal. Selvom vokalen passer perfekt til denne genre, så er det også en af grundende til at jeg ikke lytter så meget til dødsmetal. Jeg kan simpelthen ikke høre eller forstå hvad de synger. Men så er det jo godt der følger et teksthæfte med.

Rise består af 9 sange og der er selvfølgelig fuld knald på fra start til slut. Åbningsnummeret ”Rising War” lægger godt fra start og sangen hører til blandt mine favoritter. Derudover synes jeg også godt om ”Stand Up And Fight” og ”Vultures”. Sidst nævnte er nok den mest ”stille” af de 9 sange. Jeg har ofte synes sangene indenfor deathmetal har lydt meget ens, men Deus Otiosus spiller faktisk ret varieret. Lyt bl.a. til sangen med det meget flatterende titel ”Don't Fuck With The Dead”. Her hører jeg også en smule thrashmetal-inspiration (hvilket også gør sig gældende i flere andre af de andre sange).

Albummet er indspillet og produceret i henholdsvis Fast Beat Studios (trommerne) af Rasmus Toftlund og Earplug Studio (resten) af Thomas Pedersen og Jens-Chrstian ”Jack” Britze Kijne. Fin produktion og instrumenterne ligger godt i forhold til hinanden. Et album der skal høres på max volume for at få det udtryk.

Uden at være den store deathmetal kender, så kan jeg vist roligt anbefale metal folket derude, at tjekke dette album ud. Et gennemført album med kompetente musikkere og sange + en sanger der gør sig perfekt inden for dødsmetal genren. Deas Otiosus kan helt sikkert være yderst stolte af dette album.
 
Rise udkom 10. juni via Deepsend Records.
 
     (4½ ud af 6)
 
Besøg Deus Otiosus på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com