Nye indlæg

Saint Rebel – Saint Rebel

Skrevet af Calle
02-10-2014
For lidt over 2½ år siden anmeldte jeg Saint Rebels debut album ”The Battle Of Sinners And Saints” og dengang var jeg yderst imponeret. Jeg sluttede min anmeldelse af med at sige: ”Saint Rebel er uden tvivl et band man bør holde øje med i fremtiden, hvis bare de kan leve op til dette album. Det gælder både live og en eventuel 2’er. Disse fem fyre har international klasse og jeg er hooked”. Nu er 2’eren så kommet og kan albummet så leve op til mine forventninger? JA, det kan det!!!

Det nye selvbetitlede album forsætter hvor bandet slap på forgængeren. Der er tale om en god gedigen omgang hard rock og metal med en enorm energi og power. Melodierne er godt skruet sammen og de fleste af sangene er fængende. Når man så samtidig har en sanger i Jonas Kaas, der levere bund solidt vokalarbejde gennem hele albummet, så kan man næsten ikke komme galt afsted. Udover ham består bandet af et virkelig velspillende band i form af Lasse Hansen (bas), Jesper Riis (trommer), Jakob Poppelvig (guitar) og Martin Højfeldt (guitar).

Mine favoritter blandt albummets sange er første singlen ”Now You Know”, som er et dejligt varieret nummer, og semi-balladen ”I Give It Up”, samt de mere hårdtslående numre ”Leave A Scar” og åbningsnummeret ”My Patient”. Og man kommer heller ikke uden om midtvejsskærebrænderen ”Mr. Knife” eller næstsidste nummer ”Red Zone”. Men alt i alt er det 12 gode og varierende sange, hvor der er blevet plads til både det hårde og det mere stille og downtempo. Efter min mening er det en god kombination for et perfekt rock/metal album.

Saint Rebel er indspillet med Marcus Toft (D-A-D og Carpark North) bag knapperne. Han var også producer på bandets debut album, og hvorfor skulle man gå på kompromis med noget der fungere godt. Derfor er han et godt valg. Mixning er foretaget af Tue Madsen (HateSphere og Mnemic) og mastering er foretaget af Nikolaj Vinten (Dizzy Mizz Lizzy). Sammensætningen af alt dette har resulteret i et solidt, tungt og kompromisløst rock/metal album.

Som sagt er det et gennemført album Saint Rebel har sendt på gaden og som lytter bliver man rigtig godt underholdt. Saint Rebel er et dansk rock band med international klasse – i hvert fald hvis du spørger denne anmelder. Jeg ser uden tvivl en lys fremtid for dette band.
 
Saint Rebel udkom 29. september via Mighty Music/Target.

(5 ud af 6)

Besøg Saint Rebel på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com