Nye indlæg

Vanir - The Glorious Dead

Skrevet af Lars Frosz Nielsen
26-10-2014
Vanir fra Danmark spiller Viking-Metal...eller Folk-Metal , På deres 3. fuld længde cd; The Glorious Dead er de blevet mere hardcore Death Metal end før. Deres stil er en pæn blanding af Death, Thrash, Black og Viking-Metal. De er ikke så "Viking" i deres musik som før, men det gør ikke noget som sådan.

Cd'en The Glorious Dead starter direkte med en kærlig knytnæve lige midt i ansigtet. Det er en dejlig frisk start og jeg anbefaler at ha' skruet op for anlæget. De er som sagt blevet mere hardcore end før, og stemningen er blevet tungere. Der er ikke så meget "mjød" over den, hvilket jeg synes er lidt synd, da det var et af Vanirs' varemærker. De har stadig sækkepibe med og den ligger helt perfekt i mixet. Der er brugt god tid til at lave et godt mix og vokalen ligger også, hvor den skal.

Der er 9 gennemarbejdet numre der hver især har nogle gode kvaliteter og det er meget svært at vælge et ynglingsnummer og jeg har 3-4 stykker "Written In Blood", "The Glorious Dead", "Overlord" og "The Flames Of Lindisfarne" men igen så er der jo også de andre som absolut ikke er ringere.
 
Den har vundet ved flere gennemlytninger. Jeg var meget begejstret for deres forrige cd og denneher skuffer ikke, men er anderledes - mere hård og kontant end det jeg ellers har hørt.

Daniel Kronskov gør et fantastisk flot trommearbejde som sammen med Lars Bundvad på bas giver en rigtig god bund og rytme. Phillip Kaaber håndterer rytmeguitaren sikkert og præcist og sammen med leadguitaristen Lasse Guldbæk sørger de for den hårde guitarlyd som er super. Sara Oddershede håndterer sækkepiben stilsikkert og flot og Martin Holmsgaard Håkan growler sig igennem alle 9 numre på overbevisende og flot måde.

Jeg synes at det er en flot og gennemført produktion man sidder med som Vanir kun kan være stolte af, selvom de har smidt lidt af vikinge/folk genren fra sig.
 
The Glorious Dead udkom 20. oktober via Mighty Music/Target Group.
 
  (5½ ud af 6)
 
Besøg Vanirpå Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com