Nye indlæg

Tantal - Expectancy

Skrevet af Peter Letting
20-11-2014
Russiske Tantal er på gaden med deres andet album Expectancy 27 oktober 2014. Det er ikke meget russisk musik, jeg har hørt igennem tiderne, men måske det kommer til at ændre sig nu. Jeg synes i hvert fald at Tantal er et frisk pust derovre øst fra.

Tantal spiller spændende, varieret og progressivt, død- og thrash metal. Det er hårdtslående dødsmetal agtigt det ene øjeblik og let og luftigt det andet. En af de ting der gør Tantal til ”noget andet”, er de 2 vokaler. Den ene ført af Milana Solovitskaya, som også er nævnt som vokalist i bandet. En klar og høj kvindestemme med en bestemt kant, og slet ikke kedelig. Den anden vokal er en growlende råbe vokal, som jeg forventer leveres af en af de mandlige medlemmer, men jeg har ikke kunnet spore hvem af de 4, som præsterer den.

Bandet består af Mikhail Krivulets på bas, Vyacheslav Gyrovoy på trommer, Alexandr Strelnikov på guitar, Dmitriy Ignatiev også på guitar, samt Milana Solovitskays på vokal.

Albummet er indspillet med ret høj volumen og dynamik, i hvert fald i forhold til den forrige skive jeg havde i anlægget, så jeg blev nærmest blæst ud af indledningen, som er lige på og hård. Det første nummer ”Through The Years” hamrer derudaf, og lægger en god bund for resten af skiven. Skæring 3 ”Echoes Of Failures” har en formidabel lækker start, som til tider er helt skæv, men super godt lavet. ”Echoes Of Failures”, må udnævnes til mit favorit nummer på skiven, da det bare udvikler sig og vokser i takt med at jeg hører det flere gange.

Der er 2 klassiske skæringer på albummet. Den ene nummer 4 ”In Times Of Solitude” er helt instrumental med spansk guitar og strygere. Det er jo en himmelråbende kontrast til de øvrige skæringer, men guitarspillet er godt, og det er et fint lille nummer. For at det ikke skal være løgn, er nummer 9 ”In The End Pt.2) også helt klassisk spansk guitar spil, men denne gang med Milanas vokal på toppen. Endnu engang noget helt andet, men igen et meget fint lille nummer.

Skæring 10, som runder skiven af, hedder ”V Moih Glazah (In My Eyes)”, hvilket jeg forventer er russisk. Sangen bliver også sunget på russisk, hvilket igen er en sjov drejning i stilen, men det viser jo blot at Tantal er mægtig alsidige. Jeg giver Tantal 4½ ud af 6
 
Expectancy udkom 27. oktober via Bakerteam Records.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Tantal på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com