Nye indlæg

Estate - Fantasia

Skrevet af Peter Letting
26-11-2014
Nyt russisk band med navnet Estate er ude med deres debut album den 1. december 2014. Albummet har fået titlen Fantasia. 
 
Estate lægger ude med en kort intro i klassisk symfoni orkester stil, hvorefter tempoet bliver skruet en del i vejret. Det er en sjov version af metal genren. Første nummer ”Hero”, minder mig om noget Pokemon / Manga univers. Jeg vidste umiddelbart ikke at Estate kom fra Rusland, og i min verden kunne det ligeså godt have været japansk. Estate har den der meget hurtige rytme sektion, som nogle japanere også praktiserer. Det hele er krydret med keyboard riffs, og en udtalt accent på den engelske udtale.

I det hele taget kommer Estate vidt omkring i deres univers. Der er vist ikke noget at sige til at titlen faldt på Fantasia. På coveret, danser en Satyr (halv menneske, halv ged) mens den spiller på pan-fløjte. Denne pan-fløjte går igen i indledningen på andet nummer ”Tarantella”. Det er vist første gang jeg har hørt panfløjte på et metal album, men så er det også prøvet. Men Estate stopper ikke her. Undervejs i nummeret lyder det også som en harpe, og en del af vokalen får mig til at tænke på noget Kosak dans. Meget alsidigt.

Jeg tror dog at mit favorit nummer må være det syvende ”Absolutely True”. Det er et nummer som swinger, lidt som nogle af de gode gamle Van Halen numre med David Lee Roth i spidsen, eller måske er vi ovre i noget Aerosmith. Det er ikke specielt tungt, eller hårdt, men som sagt, så swinger det og der er noget fedt piano spil undervejs.

Skæring 8 ”Holy Land” minder mest af alt om en melodi grand prix sang på steroider. Jeg synes bare det viser at Estate skyder i alle retninger, men slipper alligevel hæderligt afsted med at gøre det.

De skriver selv på deres hjemmeside at stilen hedder ”Light ’n Dance Metal”. Jeg tror mest af alt at Estate hygger sig og har det sjovt med det de laver, uden at tænke for meget om de rammer som ”nogen” vil putte dem i, og hatten af for det.

Estate tæller 4 medlemmer: Dmitriy Efimov på vokal, Andrey Krylov på guitar, Vadim Lalayan på bas og Nikolai Pihurov på trommer. Udover det er der også Alexander Chumakov på vokal som gæste optræden. Estate får 4 ud af 6.
 
Fantasia udkommer den 1. december via Mighty Music/Target Group.
 
 (4 ud af 6)
 
Besøg Estate på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com