Nye indlæg

Electric Earth – Leaving For Freedom

Skrevet af Calle
01-12-2014
Electric Earth er et svensk rock band, som blev dannet i 2001. Bandet består af Peter Gottlieb (vokal og rytme guitar), Tommy Scalisi (lead guitar), Lyris Karlson (bas) og Draken (trommer). Leaving For Freedom er bandets fjerde album.

Electric Earth spiller hard rock tilsat lidt ”grunge” og metal. Tænk en blanding af Stone Temple Pilots, Black Stone Cherry, Kiss og Soundgarden. Altså tilpas tunge grooves, aggressive rytmer og fede riffs. Albummet består af 10 sange med gode og catchy melodier. Mine favoritter blandt de 10 sange er ”Bad Motor Alive”, ”Devoid”, ”Missing Pieces” og titelnummeret ”Leaving For Freedom”. Eneste lille minus, for mit vedkommende, vedrørende dette album er nok, at sangene måske er en smule for ensformig. Jeg kunne godt ønske mig lidt flere temposkift og lidt mere variation.

Musikken bliver spillet godt og Gottlieb’s vokal passer godt til denne genre. Ikke den bedste vokal jeg har hørt, men langt fra den dårligste. Bandet har selv produceret albummet i samarbejde med Marko Tervonen og Jonas Beijer. Tervonen har også stået for indspilning og mixing i N3 Studio A i Trollhättan, Sverige. Jeg synes de har formået at få den rette stemning og feeling, som der skal til, når man spiller denne genre inden for rocken.

Alt i alt er Leaving For Freedom et udmærket album, som jeg sagtens kan anbefale folk at tjekke ud. Især hvis du lytter til nogen af ovennævnte bands. Albummet er udgivet på bandets eget selskab TYSS Music. Dette har bandet gjort, fordi de var trætte af at blive fortalt, hvad de skulle gøre og hvordan deres lyd skulle være. Om det er et klogt træk skal jeg ikke kunne sige, for jeg har ikke hørt bandets tre forrige udgivelser. Men som sagt synes jeg helt sikkert dette album er et lyt værd!!!
 
Leaving For Freedom udkom den 3. oktober via TYSS Music.
 
 (4 ud af 6)
 
Besøg Electric Earth på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com