Nye indlæg

InCrest – Rubicon Atlas

Skrevet af Calle
27-01-2015
InCrest er et dansk band, som blev startet på en efterskole i 2003. Bandet består af tre medlemmer og de er Marcie Hayes (guitar og vokal), Jonas Godtkjær (trommer) og Anders Olsen (bas). Rubicon Atlas er bandets debut album.

InCrest spiller alternativ/grunge rock og inspirationskilderne tæller bl.a. Nirvana, Foo Fighters, Kashmir, Porcupine Tree og Mars Volta. Man kan godt høre inspirationen fra de nævnte bands, men jeg synes alligevel bandet har formået at finde lidt deres egen lyd.

Albummet består af 11 sange, som tager lytteren med på en rejse gennem forskellige individers 's opgør med virkeligheden (for at bruge bandets eget udtryk i pressemeddelelsen). Melodierne er godt skrevet og der er en tilpas variation og temposkift i sangene. Jeg synes godt man kan høre, at bandet har lagt mange kræfter i selve sangskrivningen. Dog kan albummet i sin fulde længde godt gå hen og blive lidt for ensformig.

De første fem sange rocker derudaf med den tunge ”grunge”-lyd. Herefter sættes tempoet lidt ned i sang nr. 6 ”Pistology”. Bandet har en kvindelig gæstesanger med på denne sang, men jeg ved ikke hvem det er. Hun har en god stemme, så meget kan jeg sige. De næste fire sange er igen mere up-tempo, hvorefter albummet afsluttes med det forholdsvis stille nummer ”Golden Pt.2”. Det er lidt svært at fremhæve enkelte sange, eller det er det i hvert fald for mig. Men skal jeg vælge et par favoritter må det være ”Matrixity” og første singlen ”Jenna Lynn”.

De tre musikkere spiller deres instrumenter godt og albummet er godt produceret. Det er blevet til i Medley Studiet i samarbejde med Søren Andersen, som tidligere har arbejdet med bl.a. Mike Tramp, Artillery, Ball, Oliver Weers, The Sandmen og Essence.

Rubicon Atlas er efter min mening et udmærket debut album og blev man som mig en smule grebet af 90'ernes grungebølge, så kan man roligt lægge ører til dette album. Blev man derimod aldrig opslugt af grungen, så er dette album ikke noget for dig.
 
Rubicon Atlas udkom 28. november 2014 via Gateway Music.
 
(4 ud af 6)
 
Besøg InCrest på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com