Nye indlæg

Mark Knopfler - Tracker

Skrevet af Peter Letting
02-04-2015
Good old Mark Knopfler er på gaden med nyt album med titlen Tracker. Man kan næsten ikke gå igennem et musik liv, uden at støde ind i Mark Knopfler. Om det er som en del af Dire Straits, eller som solo kunstner, eller i kraft af nogle af de utallige gæste optrædener han har præsteret, så kan man altid genkende en Mark Knopfler guitar. Han kan noget helt specielt med sin sound og det udtryk han lægger i musikken. Som anmelder kan jeg ikke lade sådan en skive fra en af musik historiens absolutte top guitarister gå min næse forbi, uden lige at skrive et par linjer.
 
Første nummer ”Laughs And Jokes And Drinks And Smokes” virker meget Irsk folkemusik inspireret, blandet med en lidt Jazz’et tilgang. Og det fortsætter mere eller mindre i samme stil. Det er en helt klassisk historie fortæller skive, og det bliver sq lige lovlig meget Bob Dylan og P4 for min smag.

Man skal være i et meget specielt humør for at lytte til skiven her, og ikke mindst tage sig gevaldigt sammen for ikke at falde i søvn, for der er absolut intet tempo. Faktisk er det kun i nummeret ”Beryl” hvor der er en smule udsving.

Enkelte steder på skiven er det helt tydeligt Mark Knopfler guitar lyden som træder igennem, og den kan man på en eller anden underlig måde aldrig rigtig blive træt af, men der sker bare ikke nok efter min mening.

Skal jeg fremhæve et nummer som trods alt falder i min smag, må det være ”Broken Bones”. Det er knap så folk-music inspireret, og så er teksten faktisk meget underholdende. Tanken om at samle de brækkede knogler op, og bære dem videre. Jeg tolker det som om, at man efter et nederlag skal samle stumperne sammen og komme videre, og det er da en vidunderlig livs visdom. Jeg giver Mark Knopfler 2½ ud af 6
 
Tracker udkom 16. marts via Mercury. 
 
  (2½ ud af 6)
 
Besøg Mark Knopfler på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com