Nye indlæg

Tysondog – Cry Havoc

Skrevet af Calle
13-04-2015
Tysondog er et engelsk band, som først så dagens lys helt tilbage i starten af 80’erne. Dengang blev de spået en stor fremtid af bl.a. Malcolm Dome og Geoff Bartof, som begge var/er respekterede rock journalister. Det blev dog ikke til det store gennembrud og bandet blev oplyst allerede i 1987. Nu er de tilbage med come-back albummet Cry Havoc. Bandet består af John Carruthers (vokal), Kev Wynn (bas), Paul Burdis (guitar), Phil Brewis (trommer) og Stevie Morrison (guitar).

Tysondog spiller NWOBHM og man skulle næsten tro vi var tilbage i midt 80’erne. Det gælder både opbygningen af sangene og ikke mindst lyden. Og vi taler twin-guitarer i stor stil, samt hurtige trommer, en tordende bas og en forholdsvis powerfuld vokal. Altså et vaskeægte heavy metal album. Sangene er godt skruet sammen og der er flere rigtig gode guitar soloer spredt ud på albummet. Samtidig er der også gode temposkift i de fleste af sangene. Blandt mine favoritter er især ”Shadow Of The Beast”, men også sange som ”Crash And Burn”, ”Parasite” og ”Playing With Fire”. Der er 12 sange på Cry Havoc og de 11 af dem er ren heavy metal. Kun i sangen ”Broken” sættes tempoet for alvor lidt ned. Så det må betegnes som albummets power ballade.

Cry Havoc er indspillet i Blast Studios i Newcastle, UK og det er produceret af Jeff ”Mantas” Dunn, som var grundlæggeren af black metal bandet Venom Produktionen og lyden på albummet er overordnet set god og instrumenterne og vokalen ligger godt til hinanden i lydbilledet.

Alt i alt er det 12 udemærkede sange bandet har skrevet og Cry Havoc er helt sikkert et lyt værd. Samtidig er bandet et godt nyt bekendtskab for undertegnet. Og er man til NWOBHM, så bør man give dette album et lyt.
 
Cry Havoc udkommer 20. april via Rocksector Records.
 
(4 ud af 6)
 
Besøg Tysondog på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com