Nye indlæg

Blackwelder - Survival Of The Fittest

Skrevet af Peter Letting
21-04-2015
Et nyt band med navnet Blackwelder udkommer med deres debut album Survival of the Fittest 24. april 2015. Bandet består af 4 medlemmer, hvoraf de 2, forsangeren og trommeslageren stammer fra Primal Fear. De 4 er: Ralf Scheepers på vokal, Andrew Szucs på guitar, Bjørn Englen på bas og Aquiles Priester på trommer. 
 
Stilen er power metal og der er rigeligt med power. De spiller det som jeg vil kalde lyttevenlig metal, som jeg ikke bliver træt af. Det skyldes primært vokalen, som jeg finder yderst god, varieret og tilpas ren, men også rå. En dårlig vokal kan ødelægge mange gode numre, men her er der ikke noget jeg savner på den front.

Guitar riffs’ene er også rigtig lækre, og rigeligt af dem. Masser af fede skalaer, og jeg synes til tider jeg kan drømme mig tilbage til de gode Yngwie Malmsteen tider i slut 80’erne. Og selvom jeg skriver skalaer, så er det bestemt ikke trivielt eller kedeligt, men super varieret og veltilpasset.

I rytme sektionen er der også rigeligt at se til, sådan at jeg som lytter ikke på noget tidspunkt synes at det bliver kedeligt. Oven på det hele er der også lagt keyboard og piano ind, og det hænger i det hele taget bare rigtig godt sammen.

Jeg synes der er tale om et klassisk lydende metal album anno 2015, med tydelige rødder til der hvor det hele startede, men med de obligatoriske opgraderinger i forhold til dagens standard omkring trommer og guitar. Det er muligt at Blackwelder ikke opfinder noget nyt, eller for den sags skyld er særlig eksperimenterende, men det er underholdende, velspillet og godt

Hvis jeg skal vælge et par favorit numre, må det ene næsten være første nummer ”The Night Of New Moon”. Fedt nummer at åbne skiven med. Godt med variation og super vokal, samt genkendelige riffs. Ligeledes er ”Remember The Time” et super nummer, som åbnes med en lækker lille guitar detalje. Jeg kan kun anbefale at lytte til Blackwelder. Jeg kan i hvert fald godt vænne mig til det. Skiven får 4 ud af 6
 
Survival Of The Fittest udkommer 24. april via Golden Core Records/ZYX Music.
 
 (4 ud af 6)
 
Besøg Blackwelder på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com