Nye indlæg

Nyt og ”gammelt” – Godt og mindre godt!!

Skrevet af Calle
22-04-2015
Så er der gået endnu en dag og jeg har da fået hørt lidt musik. Det har både været nye albums og et par stykker af ældre dato. Jeg fandt bl.a. en CD frem med bandet Hair Of The Dog. Det var deres første album ”Hair Of The Dog” fra 1997. Ikke noget at råbe hurra for. Jævnt kedelige sange og ikke den bedste produktion. Jeg har også bandet to efterfølgende albums, som jeg vil give et lyt i den nærmeste fremtid. Mest for at se om de er af bedre kvalitet. Jeg kan ikke huske dem og har nok kun lyttet en enkelt gang til hvert album. Jeg har på fornemmelsen at bandet har taget deres navn fra Nazarath’s album fra 1975.

Et andet album, som ligeledes er af ældre dato, jeg også fik lyttet til i går, er ”Screwed, Blued & Tattooed” med det hollandske band Sleeze Beez. Albummet er bandets andet og det udkom i 1989. Dette album synes jeg til gengæld er et ret fedt album. Jeg kendte ikke bandet i forvejen, men så CD’en i en pladeforretning på en tur til Holland. Jeg faldt først og fremmest for coveret (se herunder), hvilket jeg også har gjort andre gange, og tænkte med det samme – det her må være et godt album. Dengang, og her taler vi om mine unge dage som pladekøber, tænkte jeg ofte – de har langt hår, så de må spille god musik. Og i dette tilfælde var det rigtigt, hvilket ikke altid var tilfældet. Man skal tænke på, at der ikke var Spotify, Youtube og lignende steder dengang, hvor man kunne tjekke sange og albums ud. Jeg fik min inspiration fra Mtv’s Headbangers Ball. Men som sagt synes jeg ”Screwed, Blued & Tattooed” er et fedt album og jeg har lyttet en del til det. Nogle af de bedste sange på albummet er ”Stranger Than Paradise”, ”Heroes Die Young” og ”Rock In The Western World”. Dette er helt sikkert et album jeg kan anbefale, hvis man er til sleazy hard rock.
 
 

Og som sagt har jeg også fået lyttet til lidt nyt musik. Bl.a. det nye album fra Toto. Det er bandets trettende studiealbum og det har fået titlen ”XIV”. Albummet udkom den 20. marts, men det er først nu jeg har fået lagt ører til det. Man kan ikke sætte en finger på musikkernes kunnen, for de er alle sammen utrolig dygtige musikkere. Jeg synes især Steve Lukather’s guitarspil er sublimt. Jeg synes bare albummet er på det jævne og der er ikke nogle af sangene der virkelig hænger ved efter første lyt. Det er ikke et dårligt album, men det vil ikke komme på min top-liste over albums udgivet i 2015.
 
 

Et andet nyt album jeg har lagt ører til, er det nye album fra Devil’s Train. Det er bandets andet album og det har fået den meget signede titel ”II”. Mit kendskab til bandet startede allerede ved tilblivelsen af deres debut album fra 2012. Bandets guitarist er nemlig græske Laki Ragazas, som spillede guitar på min gode ven Oliver Weers’ andet album ”Evil’s Back”. Så det er igennem Oliver jeg har lært Laki at kende. Både ved besøg i studiet, da Oliver og band indspillede albummet, men også til et par af Oliver’s koncerter i bl.a. Nykøbing Falster og København. I modsætning til Toto’s nye album, så synes jeg virkelig dette album sparker røv. Super fedt hard rock album med sprudlende guitarer og en yderst powerfuld vokal. Samtlige sange får en til at rocke med. De har bl.a. indspillet nogle gode covernumre af Steppenwolf’s ”Born To Be Wild” og Led Zeppelin’s ”Immigrant Song”. Men deres egne kompositioner er helt sikkert også lytteværdige. Tjek bandet ud!!!
 

Kategori: Rock Blog

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com