Nye indlæg

Strangelet – First Bite

Skrevet af Calle
05-05-2015
Strangelet er et tysk band og de har sendt mig deres debut album First Bite. Bandet består af Stefan Zörner (vokal), Tobias Eurich (guitar), Jonas Kümmerle (keys), Jessica Stuart (trommer) og Finn Janetzky (bas). Hvis man skal dømme ud fra deres profilbillede på Facebook og coverartworket, så er det et rimelig ungt band.

Deres inspiration er hovedsagligt hentet i 80’ernes rock scene og inspirationskilderne tæller bl.a. bands som Guns ’n’ Roses, Deep Purple, Krokus og Boston, plus nyere bands som Alter Bridge og Black Stone Cherry. Nu har jeg hørt albummet et par gange og bandet gør det faktisk udmærket. Det er ikke over-the-top fedt, men på det jævne, måske lige over middel. Sangene er forholdsvis catchy og musikkerne spiller okay. Jeg er dog ikke helt pjattet med vokalen og Stefan har lidt for meget tysk accent. Ikke så meget som Klaus Maine fra Scorpions, men der er alligevel noget.

First Bite består af 11 sange, heraf er der 9 rock sange og 2 ballader. Mine favoritter blandt de 11 sange er semi-balladen ”Catching Fire” og første singlen ”Priviledge Of Power” samt den stille sang ”Stillborn”. Det skal dog siges, at der ikke er noget nyt i bandets musik og jeg har samtidig svært ved at finde en decideret sang med hit-potentiale. Dermed ikke sagt at sangene er dårlige, de mangler bare lige det sidste touch for at blive hængende i hukommelsen.

Bandets keyboard spiller står som engineer og producer på albummet og han har gjort et udmærket stykke arbejde. Lyden er god og instrumenterne ligger godt i forhold til hinanden. Mastering er foretaget af Stem Masters Munich (J.B.O., Fiddler´s Gree m.fl.).

Alt i alt er det et udmærket debut album Strangelet har udsendt, og er du til hard rock kan du godt tjekke bandet ud. Og som bandet skriver i pressemeddelelsen: We will keep the spirit of true hard and heavy rock alive!!!
 
 
First Bite udkom 12. december.
 
(3½ ud af 6)
 
Besøg Strangelet på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com