Nye indlæg

Velociter – Heir Of Solitude

Skrevet af Calle
06-05-2015
For ca. halvandet år siden anmeldte jeg danske Velociter’s debut EP ”Hangar Of Doom”. Nu har de så smidt en ny EP på gaden, som har fået titlen Heir Of Solitude. Siden dengang er der kommet en ny sanger med i bandet og hun hedder Marika Hyldmar. Udover hende består bandet af Bastian Rainholdt Madsen (guitar), Steffen Hagelskjær (bas), Thomas Halborg Madsen (trommer) og Frederik Enghoff (guitar). Sidst nævnte er ny i bandet og kom med i slutningen af 2014, hvor han aflyste sanger/guitarist Rasmus Clemmensen, som dog medvirker på EP’en.

Heir Of Solitude består af 6 numre, heraf er det ene nummer et bonus track, som kun er med på den fysiske udgave af EP’en. Det er sangen ”Come To The Sabbath”, hvor bandet har fået Mike Wead (King Diamond, Mercyful Fate) med som gæsteguitarist. Han har samtidig mixet og masteret nummeret. Efter min mening er det et af EP’ens bedste numre og her synger Rasmus med en mere klar/ren vokal. Det er et tilpas varieret nummer. Det samme gør sig gældende for ”The Long Parade To The Graveyard”, som efter min mening er EP’ens bedste nummer. En anden sang der er værd at lægge mærke til er titelnummeret ”Heir Of Solitude”.

På sin vis fungerer det godt med de to vokaler og tilføjelsen af Marika. Hendes vokal er mere voldsom og tendere flere steder henimod black metal. Lyt især til det meget korte og ekstrem hurtige nummer ”Mental Suicide”. Bandet spiller dog stadigvæk thrash og old school metal i stil med Kreator, Overkill og Sodom for bare at nævne et par bands.

Musikken er velspillet og der er mange gode passager med guitarlir, dobbelt stortrommer og tunge basgange og når man samtidig tilfører de to rå og brølende vokaler, så går man ikke helt galt i byen. Det er metal når det er bedst. Der er både melodiske passager og passager med ren ”smadder”. Selve produktionen og det overordnede lydbillede fungerer også godt.

Så er du til metal med stort M, så bør du uden tvivl tjekke Velociter ud. Det er dejligt med et dansk metal band, der spiller musik de elsker uden at tænke på radio hit og den slags. Og så er det ikke hver dag man lægger ører til en kvindevokal ala Marika. Slet ikke på disse breddegrader.
 
Heir Of Solitude udkom 20. april.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg Velociter på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com