Nye indlæg

Emerald Sun – Metal Dome

Skrevet af Calle
08-05-2015
Emerlad Sun er et seksmands stort band fra Thessaloniki i Grækenland. Bandet blev dannet tilbage i 1998 og Metal Dome er deres tredje fuld længde album. Bandet består af Stelios Tsakirides (vokal), Johnnie Athanasiadi (guitar), Fotis Toumanides (bas), Sefis Gioldasis (keyborad), Pavlos Georgiades (guitar) og George Baltas (trommer). Bandet spiller power metal og deres inspiraionskilder tæller bl.a. Manowar, Iron Maiden, Helloween, Judas Priest, King Diamond, Firewind og Metallica.

Metal Dome består af 12 sange og har en varighed på lidt over en time. Så man får metal for alle pengene, hvis man sætter sig ned og lytter til albummet. Jeg kendte ikke til bandet før jeg fik dette album tilsendt, men jeg er meget imponeret over dette album. Man kan godt høre de har flere år med i bagagen. Bandet spiller godt og der er fuld knald på trommerne og bassen i de fleste af sangene og de tordner bare afsted (der er dog også flere stille passager). Derudover bliver guitarerne spillet med en utrolig finesse. Og oven i alt det er der flot keyboard spil og en rigtig god vokal.

Mine favorit sange på Metal Dome er åbningsnummeret ”Screamers In The Storm” samt ”Dust And Bones”, ”You Won't Break Me Down” og ”Black Pearl”. Og så kommer man heller ikke uden om det stille afslutningsnummer ”Call Of Nature” hvor bandet har fået fornemt besøg på vokalsiden. Her gæster nemlig Liv Kristine fra Leave's Eyes og Theatre Of Tradegy. Samtidig kommer bandets græske rødder virkelig til udtryk i denne sang. Alt er alt er det 12 gode sange bandet har indspillet. Og der er som sagt både stille sange og sange med knald på, så variationen er god.

Albummet er indspillet af Vagelis Maranis i Maranis Studios. Det er ikke en mand jeg kender til, men han har gjort en godt stykke arbejde. Lyd og produktion fejler bestemt ikke noget. Der er en utrolig ren lyd, hvilket passer perfekt til musik inden for denne gerne.

Hvis du er til power metal og ikke kender Emerald Sun i forvejen, så bør du efter min mening tjekke dem ud. Det er metal i top klasse.
 
Metal Dome udkommer 22. maj via Fastball Music.
 
  (5 ud af 6)
 
Besøg Emerald Sun på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com