Nye indlæg

Franklin Zoo – Franklin Zoo EP

Skrevet af Calle
20-05-2015
For ca. halvandet år siden anmeldte jeg Franklin Zoo's debut album ”Untamed”. Det var et super fedt album, hvis du spørger undertegnet. Siden da har bandet skrevet kontrakt med Mighty Music/Target og så har de indspillet en ny EP, som jeg har erhvervet mig på 7” single. Det blev jeg simpelthen nyd til efter jeg havde lyttet til den digitale version, som jeg har fået tilsendt fra bandets pladeseskab.

Franklin Zoo EP består af tre sange, som alle er af enorm høj kvalitet. Stilen er stadigvæk kraftigt inspieret af 90'ernes grunge, men denne gang er lyden blevet en anelse tungere og mere dyster. Bandet skriver nogle utrolig medrivende sange med tons tunge rytmer og fandenivoldske riffs. Samtidig er melodierne virkelig godt skruet sammen og pesonligt bliver jeg indfanget i bandets musikalske univers. Udover det meget velspillende band, som består af Anders Rune Hansen (bas), Søren Dabros (guitar), Daniel Hecht (guitar) og Lars Bahr (trommer), så har Franklin Zoo efter min mening en af danmarks bedste rocksangere. Han hedder Rasmus Revsbech og hans vokal minder en hel del om Chris Cornell's. Faktisk synes jeg den er helt på højde med Soundgarden frontmandens vokal.

Den første sang på EP'en er ”Left For Dead”, som er den tungeste af de tre sange. Herfeter kommer ”Walk Alone”, der også er første singlen. Den har en indledning der lyder meget som noget Black Sabbath kunne have indspillet. Jeg er sikker på Tony Iommi vil give drengene et anerkendende klap på skulderen, hvis han hørte den sang. Bandet har også lavet en musikvideo til denne sang, som dog ikke er på YouTube endnu. Sidste sang er ”Desperation”, som afslutter denne fantastiske EP. Jeg hørte de to sidste sange i akustiske versioner, da bandet holdt en lille intim releasekoncert på Zeppelin Bar i København. Og jeg synes også sangene fungerer perfekt i akustiske versioner. Bandet fremviste også ovennævnte musikvideo til dette arrangement og mon ikke den snart bliver lagt på YouTube.

Bandet er i gang med at skrive sange til deres andet fuld længde album, som forventes at udkomme i løbet af 2016. Og hvis det bliver af samme kvalitet som disse tre sange, så spår jeg bandet en rigtig god fremtid, også uden for landets grænser. De har dog allerede gjort sig bemærket i bl.a. Finland, Sverige, Tyskland og Holland. Selvom bandet allerede har vundet flere priser, så tror jeg at 2015 og 2016 bliver Franklin Zoo's år!!!! Giv denne EP et lyt!!!!
 
Franklin Zoo EP udkommer 22. maj via Mighty Music/Target.
 
   (5½ ud af 6)
 
Besøg Franklin Zoo på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com