Nye indlæg

Egonaut - Deluminati

Skrevet af Lasse Skytte
23-06-2015
Det svenske band Egonaut blev dannet i 2005 af Fredrik Jordanius og Markus Johansson. Der er siden kommet yderligere to bandmedlemmer til og debutpladen ”Electric” blev udgivet i 2011 og efterfølgeren ”Mount Egonaut” blev sendt på gaden i 2013. Nu er de klar med deres 3. udspil som har fået titlen Deluminati. Deres stil er ret speciel, da der indgår elementer fra både hard-rock, metal, stoner-rock og doom. De beskriver selv deres musik som ”Doom N’ Roll” og det udtryk passer meget fint. Musikken er mørk, tung, dyster og til tider faktisk også en smule skummel. 

Pladen starter med førstesinglen ”The Declaration” som giver et godt indtryk af hvilken lyd bandet går efter. Den indeholder et metallisk riff, et godt beat samt et omkvæd som nok skal få fans til at skråle med. ”From The Coals” følger efter i samme spor og har godt halvanden minuts instrumental passage. Pladens tredje sang ”Pariah” er min personlige favorit! Tempoet er skruet ned og det er et meget dystert nummer. Musikken minder mig lidt om det amerikanske band ”10 Years” som jeg holder meget af. Efter små 3 minutter af sangen skiftes der pludseligt gear, da et power-riff starter godt to minutters solo, hvorefter sangen slutter af i samme tempo som den startede.

Nummeret ”Hex” er den mørkeste og mest doom-inspirerede sang på pladen. Jeg føler nærmest at omkvædet vil passe perfekt i en horrorfilm, da det lyder ret grufuldt. Den sidste sang jeg vil nævne er afslutningsnummeret ”Waypoints”. Vi skal halvvejs gennem nummeret, før den for alvor går i gang. Den første del består af et simpelt riff og en forvrænget vokal og den sidste del består af musik uden sang. Jeg synes personligt ikke den lukker albummet på en god måde, desværre.

Hvis man vil gå ombord i Deluminati skal man være klar på lidt af hvert. Da der indgår så mange stilarter, kommer det hele til at være lidt som en pose blandede bolcher. Nogle stykker er gode, mens der er andre man godt kunne undvære. Jeg har aldrig været stor tilhænger af hverken doom eller stoner rock, men elsker derimod hardrock og metal. Derfor er der elementer jeg kan lide og nogle jeg ikke bryder mig om.

Det skal siges at Egonaut har præsteret at skabe deres egen lyd i et metal-univers hvor rigtig mange bands lyder ens. Det er mørkt, skævt, originalt og unikt.. Unik betyder dog desværre ikke altid høj kvalitet..

Deluminati 
udkommer 28. august via Mighty Music/Target Group.
 
(3½ ud af 6)
 
Besøg Egonaut på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com